Всички отбори, които се класираха за елиминациите в Лига Европа


Всички отбори, които се класираха за елиминациите в Лига Европа
Снимка: Guliver/GettyImages

2755 0

Тъжният за българския Лудогорец 4-и рунд в Лига Европа се оказа щастлив за доста отбори, които вече си свършиха работата в груповта фаза и през пролетта ще играят в елиминациите на втория по сила европейски клубен турнир. 

В група А Севиля записа 4-ата си поредна победа, след като в зрелищен мач спечели с 5:2 срещу Дюделанж в Люксембург. "Рохибланкос" свършиха работата си още през първото полувреме (4:0), а през второто на ходом довършиха мача. Това се оказа достатъчно за отбора да се класира напред с 12 точки, като испанският тим ще спечели и групата, тъй като АПОЕЛ и Карабаг са с по 4 точки.

Следващият класиран тим е от група C - швейцарският Базел. "Кръстоносците" спечелиха с 2:1 срещу Хетафе и вече са с 10 точки. С по 6 са Хетафе и Краснодар, като те имат пряк двубой помежду си и, независимо от крайни изход, един от дваата тима няма да може да изпревари швейцарския тим. 

В група E Селтик успя да направи пълен обрат срещу Лацио - от 1:0 до 1:2 в Рим, като победният гол падна в самия край на срещата. "Детелините" събраха 10 точки и 3-ият Лацио (с 3) не може да изпревари шотландците и остава да се реши дали Селтик ще е 1-и или 2-и в групата. 

И в групата на Лудогорец (H) също има класирал се отбор. Двете победи над "орлите" осигуриха на Еспаньол класиране към елиминациите, тъй като каталунците са с 10 точки, българският шампион е с 6, а Ференцварош - с 5. Разградчани имат мач срещу унгарския тим и, независимо от изхода от срещата, няма как и двата тима да съберат точки, с които да изпреварят Еспаньол. 

Последният отбор, който се класира директно към следващата фаза, идва от група L, а името му е Манчестър Юнайтед. "Червените дяволи" биха Партизан с 3:0 и вече са с 10 точки и 6 аванс спрямо днешния си опонент. Тъй като в Лига Европа се гледат преките двубои, сърбите, които са 3-и в класирането, няма как да изпреварят английския си опонент. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички