Вкараха общо 11 гола за 3 мача, но са затворени в Лига Европа: Топ фаворитите довършват започнатото


Вкараха общо 11 гола за 3 мача, но са затворени в Лига Европа: Топ фаворитите довършват започнатото
Снимка: Getty Images

1192 0

След като станаха ясни всички четвъртфиналисти в Шампионска лига, днес (14 март) ще се изяснят и осемте отбора, които ще се борят за трофея в Лига Европа. Сред тях са и големите фаворити. Байер Леверкузен остава непобеден вече 36 двубоя през този сезон (сред които само пет равенства!). "Аспирините" бяха на минути от това да допуснат първо поражение именно в Лига Европа, след като Шаби Алонсо даде почивка на голяма част от титулярите и тимът изоставаше с 0:2 като гост на Карабах. Все пак германците изравниха за 2:2 в самия край, а сега предстои реванш у дома.

Ливърпул почти със сигурност си гарантира успеха още в първия мач и Юрген Клоп ще може да съхрани титуляри за битките във Висшата лига. Мърсисайдци сломиха с 5:1 Спарта Прага, и то като гост. Милан може и да не е толкова убедителен като Ливърпул и Байер през сезона, но остава вторият тим с най-много трофеи от Шампионска лига след Реал Мадрид - 9. "Росонерите" победиха с 4:2 Славия Прага на "Сан Сиро", а платформата за онлайн спортни залози efbet ги постави като фаворити и за реванша.

Милан ще пази надеждата за трофей в Лига Европа

Милан ще надгражда в Лига Европа

Коефициентът за нов успех в полза на играчите на Стефано Пиоли е 2,15, докато ставката за победа в полза на домакините от Чехия е 3,10. Съответно пазарът за равенство между двата тима е оценен на 3,80. Те се изправят един срещу друг в 19:45 часа българско време, докато срещите на Ливърпул и Байер са от късната програма - от 22:00 часа.

Италианският гранд ще опита да спре негативна тенденция - да не печели мач като гост след груповата фаза на турнир на УЕФА от сезон 2017/18. Очакванията са за зрелище, особено предвид факта, че всеки от последните седем двубоя на Славия Прага след груповата фаза на европейски клубен турнир има гол/гол и общо над 3,5 попадения. Рафаел Леао пък е под пара - той вкара във всеки от двата мача от 1/16-финалите срещу Рен, а в първия двубой срещу Славия Прага даде две асистенции.

Байер Леверкузен този път няма да щади Карабах: Брани и серията без загуба

Байер Леверкузен продължава да пише история - наред е Лига Европа

Устремилият се към първа титла от Бундеслигата Байер Леверкузен е с най-големи шансове за победа от всички тимове тази вечер в Лига Европа. Коефициентът на efbet за успех на "аспирините" е 1,17, докато ставката за триумф в полза на шампиона на Азербайджан е 15,00. Пазарът за равенство, което би довело до продължения, е 7,80.

Карабах се радва на чудесен сезон - тимът има 24 точки аванс на върха в местния шампионат и в същото време се превърна в първия отбор от страната си, който стига 1/8-финал в който и да е европейски клубен турнир. Въпреки че имаше два гола аванс, които да пази срещу Байер, тимът си изкара само един жълт картон. Което е странно, предвид факта, че в предишните срещи от Лига Европа играчите му си изкараха общо цели 25 жълти картона (без квалификациите) - вторият най-висок показател.

Ливърпул ще се забавлява с децата в Лига Европа

Ливърпул си спечели 1/8-финала в Лига Европа още с първия мач

Ливърпул също е в ролята на абсолютен фаворит на "Анфийлд", въпреки че Клоп ще заложи на куп резерви и деца от школата. Коефициентът на efbet за успех за мърсисайдци е 1,31, а ставката за гостите от Прага е 8,20. Съответно пазарът за равенство е оценен на 6,00.

Спарта Прага може и да няма почти никакъв шанс да продължи напред, но ще опита да прекрати негативна тенденция. Тимът е спечелил само един от последните си 17 двубоя срещу английски отбори (12 поражения и 4 равенства). Отново се очаква да има голово шоу, след като само в три мача от общо 15-те на двата тима в кампанията в турнира е имало под 2,5 попадения.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички