В Лига Европа: Непобедимата сензация и "13-те трофея от Шампионска лига" са твърде силни


В Лига Европа: Непобедимата сензация и "13-те трофея от Шампионска лига" са твърде силни
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

5332 0

След като вече са ясни половината от отборите, които се класират за четвъртфиналите в Шампионска лига, идва ред да стартират и осминафиналите в Лига Европа. А там прави впечатление присъствието на три конкретни отбора. Два от тях са едни от най-успешните тимове в Европа с общо 13 трофея от най-престижния европейски клубен турнир - Ливърпул (с 6) и Милан (със 7).

Ливърпул, Милан и Байер Леверкузен са тотални фаворити в Лига Европа

Другият е Байер Леверкузен. Германският отбор е единственият тим от топ 5 първенствата в Европа, който все още няма поражение в официален мач през сезона във всички турнири. "Аспирините" играят суперфутбол, с който в Бундеслигата си заслужиха аванс от цели 10 точки пред хегемона Байерн Мюнхен, който разбиха неотдавна с 3:0. Едва ли е изненада и че и трите отбора са суперфаворити в мачовете си в Лига Европа.

Така платформата за онлайн спортни залози efbet дава коефициент от 1,38 за това Байер да спечели като гост на Карабах, докато ставката за успех на домакините е 8,00. Пазарът за равенство пък е оценен на 5,00. Срещата ще стартира в 19:45 часа българско време.

Байер ще опита да продължи без загуба и в Европа

Байер Леверкузен се облизва за Лига Европа

Азербайджанският шампион прави мечтан пробив в Европа, като е първият тим от своята страна, който се класира на тази фаза от който и да е от водещите европейски клубни турнири. Освен това водят с 23 точки аванс на върха в местния шампионат. Байер обаче е спечелил 13 от последните си 14 гостувания, като в 7 от случаите това става след суха мрежа. В общо 11 пък германците вкарват две или повече попадения. Може да се очаква изнервен мач, тъй като Карабах е получил общо 25 жълти картона в Лига Европа до момента през кампанията (без да броим квалификациите).

Със същия начален час е и сблъсъът на Ливърпул, който гостува на Спарта Прага. Коефициентът за победа за мърсисайдци е 1,83, докато ставката за успех на домакините от Чехия е 4,10. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,90.

Ливърпул гони трофея и от Лига Европа

Ливърпул ще гони трофея от Лига Европа

Спарта Прага е спечелил само един от последните си 16 двубоя срещу английски тимове (11 загуби и 4 равенства), а освен това чехите не могат да спечелят първите си мачове преди реванш в турнирите на УЕФА вече в 15 поредни случая (9 загуби и 6 равенства). Все пак се очаква зрелище, след като само в три мача от общо 14-те на двата отбора в Лига Европа през кампанията е имало под 2,5 попадения. Коди Гакпо пък ще дебне за късен гол - пет от последните му шест попадения идват след 70-ата минута.

Милан пък е част от по-късната програма, като се изправя срещу друг тим от Прага - Славия. Коефициентът на efbet за успех в полза на домакините на "Сан Сиро" е 1,44, докато ставката за триумф в полза на гостите е 7,00. Пазарът за равенство между тях пък е оценен на 4,70.

Милан и Леао се насочиха към следващата жертва в Европа

Надеждата за Милан остава Лига Европа

Милан ще търси победа у дома, защото като гост не е печелил мач след груповата фаза в турнир на УЕФА от сезон 2017/18. И тук има сериозен шанс за зрелище, тъй като всеки от последните шест двубоя на Славия Прага след груповата фаза от турнир на УЕФА води до гол/гол и до общо над 3,5 попадения в дуела. Рафаел Леао е под пара и ще опита да продължи серията си, след като се разписа през вторите полувремена и в двата мача срещу Рен от 1/16-финалите в турнира.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички