Суперкупа на Европа - какви са промените преди началото на двубоя?


Суперкупа на Европа - какви са промените преди началото на двубоя?
Снимка: Getty Images/Guliver

1736 0

Испанските колоси Реал Мадрид и Атлетико Мадрид излизат тази вечер в ожесточен сблъсък за Суперкупата на Европа. Двата отбора от испанската столица ще премерят сили в столицата на Естония - Талин. Стадионът, на който ще се срещнат двата тима, побира около 10 хил. души, което го прави най-малкия стадион, на който се е играл някога мач от такъв ранг.

През новия сезон настъпиха и някои промени в правилника на турнира за Суперкупата на Европа. В днешния мач двата отбора ще имат право да включат 12 резерви в състава си. Ако се стигне до продължения в двубоя, отборите ще имат право да извършат още една смяна, освен стандартните три.

Тези промени се правят във връзка с натоварените програми на европейските грандове през сезона и ранното стартиране на кампаниите им. Играчите нямат достатъчно време за възстановяване от предходния сезон и се нуждаят от повече почивка.

За първи път в историята на футбола отбори от един и същ град ще спорят за този трофей. Полският рефер Шимон Марчиняк ще бъде главният съдия на двубоя, като той няма да има подкрепата на "VAR" технологиите в този мач. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички