Спокойствието помогна на Ювентус срещу Севиля, категоричен е Алегри


Спокойствието помогна на Ювентус срещу Севиля, категоричен е Алегри
Снимка: Getty Images

1521 0

Масимилиано Алегри поздрави Ювентус за "запазването на спокойствие" под натиск, пренебрегването на съдийските полемики и късния изравнителен гол срещу Севиля. Двата тима завършиха 1:1 в първия полуфинал на Лига Европа.

Алегри обясни за грешките на Ювентус

"До гола моят отбор движеше добре топката, но всичко изглеждаше твърде лесно и направихме твърде много грешки. При контраатаката бяхме хванати, защото не се подсигурихме и оставихме празни пространства. Момчетата се справиха добре, като отвърнаха на удара и получиха заслужено равенство, което оставя всичко за втория двубой.", каза Алегри пред Sky Sport Italia.

Когато Ювентус допусна гола, Леонардо Бонучи беше хванат в много напреднала позиция и не можа да се върне навреме. "Трябваше да бъде по-лесен пас към Костич, отколкото към Алекс Сандро. Тогава Бонучи беше в позиция, в която всичко, което можеше да направи, беше фал, ако се доближи до него, за да спре пробива, преди наистина да е започнал", заяви още Алегри.

Специални похвали към Погба

Погба направи много впечатляващ принос като резерва, не само с асистенцията за гол, но и с няколко добри подавания и движения. "Когато мачовете са в противниковата половина, той е изключителен играч. Ако беше в оптимално състояние, разбира се, щях да го имам в стартовите 11 всеки мач. Той даде много важен принос тази вечер.”

"Севиля е много опитен отбор, който винаги е в него, не забравяйте, че Манчестър Юнайтед ги водеше с 2:0 и те не спряха да се придържат към плана, като в крайна сметка направиха 2:2 и спечелиха реванша с 3:0. Тази вечер направихме добре, че направихме същото, когато Севиля отбеляза гол. Трябваше да бъдем по-резки в последната третина, особено в първите 25 минути, тъй като малко прибързахме и след това се отпускахме при контраатака.“

Адриен Рабио имаше големи претенции за дузпа във финалната фазана двубоя, но реферът и VAR дори не го оцениха. "Не казвам нищо. През всичките години на моята кариера никога не съм обсъждал реферите. Само ще кажа, че поздравявам моя отбор, че не допусна инцидента да ги засегне, запазиха спокойствие и няколко минути по-късно се върнаха в мача. Служителите ще преценят дали е дузпа или не, не можем да си хабим умствената енергия за това. Имахме достатъчно работа с неблагоприятни инциденти този сезон, можем само да мълчим и да се съсредоточим върху работата си", категоричен бе той за въпросната неотсъдена дузпа.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички