Сега или никога: Байер Леверкузен с най-тежкия си мач до края - тим, който вече би Алонсо и "аспирините"?


Сега или никога: Байер Леверкузен с най-тежкия си мач до края - тим, който вече би Алонсо и "аспирините"?
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

3057 0

Фурорът, който Байер Леверкузен продължава да прави, изумява целия футболен свят. "Аспирините" не просто са ужасно близо до нечуван требъл, след като вече спечелиха за първи път в историята си Бундеслигата, но и още нямат загуба през сезона. Вече в доста случая се измъкват с голове в последните секунди, като така бе и преди дни, когато Щутгарт водеше с 2:0, но срещата приключи при равенство 2:2.

Потенциално до края на сезона Байер може да изиграе още максимум седем мача, като това зависи от това дали ще се класира за финала в Лигата на конференциите. Остават три изпитания от Бундеслигата (Айнтрахт Франкфурт, Бохум и Аугсбург), финал за Купата на Германия (Кайзерслаутен) и участието в Европа. А именно предстоящият мач там е поне на хартия най-трудното изпитание към момента до края - още повече, че е гостуване и срещу тим, който вече е побеждавал "аспирините" на Шаби Алонсо.

Серията без загуба за Байер Леверкузен е под сериозна заплаха в Лига Европа срещу Рома

Байер Леверкузен още е непобедим

Платформата за онлайн спортни залози efbet за това да дойде край на паметната серия на "аспирините" и Рома да спечели на "Олимпико" е 3,50, докато ставката за 44-та победа през сезона за Байер е 2,05. Съответно пък пазарът за четвърто поредно равенство във всички турнири за германците е 3,55. Първият мач от полуфиналния дуел в Лига Европа започва днес (02.05) от 22:00 часа българско време (от колкото стартира и другият полуфинал).

До този момент тези съперници са се срещали шест пъти - два успеха за "вълците", един за "аспирините" и три двубоя, завършили при равенство (общо голова разлика: 10:10). Любопитното е, че те се срещнаха точно на тази фаза в същия турнир и през миналия сезон - тогава Рома спечели у дома с 1:0, а на реванша в Германия голове не паднаха.

Любопитен е и треньорският дуел - един срещу друг се изправят легендарни футболисти, които правят първите си стъпки като треньори - 40-годишният Даниеле де Роси и 42-годишният Шаби Алонсо. Логично - това е първи дуел между тях. И докато Де Роси не е срещал Байер, то именно Алонсо бе начело на германците през миналия сезон, когато отпадна след споменатите резултати.

Олимпик Марсилия и Аталанта в непредвидим полуфинал в Лига Европа

Аталанта ще опита да накаже и Олимпик Марсилия след Ливърпул

Другият полуфинал се очертава доста равностоен. В него ще премерят сили Олимпик Марсилия и Аталанта, като първата среща е във Франция. Коефициентът на efbet за домакинска победа е 2,50, докато ставката за успех в полза на Богинята е 2,80. Съответно пазарът за равенство е оценен на 3,45. Това е първият двубой между тези опоненти в историята, като техните наставници - Жан-Луи Гасет и Джан Пиеро Гасперини, също нямат преки срещи като наставници, нито пък и опит срещу противниковия тим.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички