Рома попиля Брайтън и гледа уверено към четвъртфиналите на Лига Европа (ВИДЕО)


Рома попиля Брайтън и гледа уверено към четвъртфиналите на Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

868 0

Отборът на Рома на практика обезсмисли реванша от Лига Европа, побеждавайки Брайтън в първия мач с 4:0. Резултатът леко залъгва, защото "чайките" също имаха добри положения и можеха да вкарат повече от един гол. Рома пък вкарва четири попадения срещу английски съперник едва за втори път в историята си, след победата над Ливърпул с 4:2, в началото на 2018-та.

Мачът започна равностойно. Първо удар с глава на Лукаку бе избит блестящо от Джейсън Стийл, а в 6-та минута Симон Адингра от Брайтън нацели гредата на Рома след индивидуален пробив.

В 13-та минута Леандро Паредес пусна феноменален извеждащ пас към Пауло Дибала, който елегантно финтира стража на „чайките“ и вкара. Първоначално бе вдигната засада, но след проверка на ВАР попадението бе признато. Мачът продължи да е равнстоен и след това, а Тарик Лампти пропусна много добра ситуация – изстрелът му с глава не намери целта.

Рома обаче отново бяха по-концетрирани и вкараха втори гол. В 44-та минута Лукаку се възползва от детинска грешка на Люис Дънк и се разписа с мощен шут в близкия ъгъл. Малко след това се наложи Миле Свилар да отразява страхотен изстрел с глава на Дани Уелбек.

Още: 1/8-финалите в Лига Европа НА ЖИВО: Рома и Ливърпул разкъсват, експериментът на Шаби Алонсо засега се проваля (ВИДЕО)

Дибала вкара първия гол при разгрома

Малко след почивката Лукаку можеше да направи и резултата класически, но Стийл този път се намеси добре. В 57-та минута Уелбек получи хубав извеждащ пас в наказателното, но удара му с левия крак премина над напречната греда.

В 64-та Ел Шаарауи центрира отлично от пряк свободен удар и Джанлука Манчини направи 3:0 с глава. Пет минути по-късно Фараона повтори упражнението, само че от игра – той бе изведен отляво и меко достави топката на Браян Кристанте, който се разписа за 4:0.

След попадението темпото значително спадна и не се стигна до нови опасни ситуации. Това беше седма победа от 10 мача за новия наставник на Рома Даниеле де Роси, който замени Жозе Моуриньо в края на януари.

Челси или Рома? Ромелу Лукаку взе решение за бъдещето си

Де Дзерби низвергна Барселона: В главата ми е само Брайтън! (ВИДЕО)

Звезда на Рома: Де Роси изглежда твърд като камък, но всъщност е душичка

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички