Реал Бетис изигра силно полувреме, но Манчестър Юнайтед отново взе своето (ВИДЕО)


Реал Бетис изигра силно полувреме, но Манчестър Юнайтед отново взе своето (ВИДЕО)
Снимка: GettyImages

6237 0

Манчестър Юнайтед спечели и втория си двубой от осминафиналите в Лига Европа, след като победи Реал Бетис при визитата си с 1:0 и с общ резултат от 5:1 продължава към четвъртфиналите във втория по сила европейски клубен турнир. Разликата в срещата направи Маркъс Рашфорд в 56-тата минута, като това бе неговото шесто попадение в осми мач от Лига Европа през кампанията, а междувременно разполага и с 2 асистенции.

Това се превърна в специална вечер за англичанина, след като той измести Кристиано Роналдо от вечната класация в Манчестър Юнайтед със своите 25 гола в европейските клубни турнири и достига шеста позиция в класацията. Трябва да се отдаде заслуженото и на Давид де Хеа, който още през първата част се отчете с две ключови спасявания, без които срещата можеше да тръгне в друга посока, а след 11 минути игра легендата Хоакин се отчете с греда.

Забележителен бе и дебютът като титуляр на Факундо Пелистри, който създаде най-опасното положение за “червените дяволи” през първата част, а именно - стрелба в левия страничен стълб в добавеното време на полувремето. По този начин възпитаниците на Ерик тен Хаг продължиха стабилните си изяви срещу испански съперници през настоящия сезон при визитите си - победи в груповата фаза Реал Сосиедад с 1:0, направи 2:2 на “Камп Ноу”, а в четвъртък вечер отново се доказа като по-силния отбор.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините се отчетоха с първата опасност пред една от двете врати, след като в 7-мата минута Хуанми бе изведен и се озова на стрелкова позиция след извеждане на Перес, но последвалият удар премина около вратата.

След изминаването на 11-тата минута изключително опитният Хоакин опита от дистанция, но мощният удар се отрази от десния страничен стълб.

Video edited on Kapwing

В 26-тата минута късметът обърна гръб на домакините и се стигна до принудителна смяна - Миранда замени Абнер. След още 6 обаче можеше и да им се усмихме, когато Хуанми се озова отново очи в очи срещу Де Хеа, но стражът реагира по най-добрия начин.

Заключителните минути на първата част бяха и моментът на гостите, които отговориха чрез греда на дебютантът като титуляр за гостите - Пелистри, който след статично положение нацели гредата!

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

ГОЛ! В 56-тата минута натискът на гостите в последно време даде резултат, след като нисък удар на Рашфорд се озова в долния десен ъгъл на противниковата врата. Попадението дойде след чудесна комбинация в лявата половина на противниковото поле, а секунди по-рано именно англичанинът се отчете с ужасяващ пропуск! 0:1!


Video edited on Kapwing

При следващите атаки гостите допълнително взеха инициативата и до 70-тата минута можеха да удвоят преднината си, но резултатът остана непроменен.

10 минути преди края на срещата Джейдън Санчо стреля във вратаря, въпреки че двамата бяха очи в очи, а секунди по-късно бе вдигнат и флаг за засада.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Реал Бетис: Руи Силва, Сабали, Пецела, Гонсалес, Винисиус, Родригес, Карвальо, Руибал, Хуанми, Хоакин

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Магуайър, Мартинес, Уан-Бисака, Фред, Каземиро, Фернандеш, Рашфорд, Пелистри, Вегхорст

Бетис - Манчестър Юнайтед по ТВ: Къде да гледаме реванша от осминафиналите в Лига Европа?

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Ерик тен Хаг няма да може да разчита на Кристиан Ериксен, Алехандро Гарначо, Антони Марсиал и Дони ван де Беек поради контузии. Антони е болен, а Мейсън Грийнууд е дълготрайно отсъстващ поради проблеми извън терена. Круз, Набил Фекир и Луис Фелипе пък са аут за Бетис.

Преди срещата нидерландският специалист призна, че ще рискува с включването на Каземиро и Бруно Фернандеш. И двамата са на един картон от това да получат наказание за една среща. Така потенциално могат да изпуснат първи четвъртфинал, ако Юнайтед се класира за него. Тен Хаг заяви, че ще му трябва най-доброто въпреки убедителната преднина.

Това е едва трети двубой между двата тима. Освен срещата отпреди седмица, през декември 2022-ра година те се срещнаха в приятелска среща. Тогава Бетис победи с минималното 1:0 в Севиля през 12 хиляди души по трибуните.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички