Наполи вече гледа към 1/4-финалите в Лига Европа след убедителна победа


Наполи вече гледа към 1/4-финалите в Лига Европа след убедителна победа
Снимка: Getty Images/Gulliver

755 0

Отборът на Наполи постигна убедителна победа на Ред Бул Залцбург в първи осминафинален сблъсък от Лига Европа. Италианците се наложиха с 3:0 и взеха солидна преднина преди реванша след седмица в Австрия.

Наполи започна по превъзходен начин двубоя, като до 18' вече имаше два гола преднина. Първо в 10' Аркадиуш Милик излезе сам срещу вратаря и нанесе точен удар, за да открие резултата. 8 минути след това Фабиан Руис достигна до пас на границата на пеналтерията и незабавно стреля по фантастичен начин от движение. Силният му удар премина през Александър Валке, за да се озове ниско в средата на мрежата. До края на полувремето нямаше повече чисти положения, като домакините рядко позволяха на съперника си да ги затруднят с опасни положения.

В началото на второто полувреме обаче Залцбург организира опасна атака. Мунас Дабур стигна до пас в наказателното поле и нанесе страхотен удар ниско в средата на целта. Мерет обаче го очакваше и направи брилянтно спасяване. В 52' Дрис Мертенс достигна до прецизно подаване и отправи добър удар от обещаваща позиция. Александър Валке обаче имаше видимост и се намеси спокойно, за да спаси удара. В 58' за жалост на гостите си отбелязаха автогол. Онгуене  опита да изчисти топката след центриране в наказателното поле, но вместо това я прати под напречната греда на собствената си врата.

В 69' Хосе Кайехон стреля обещаващо от воле към целта, но един от защитниците блокира удара му. Две минути след това гостите бяха близо до това да върнат едно попадение. Андреас Улмер получи прехвърлящо подаване от крилото и шутира около точката на дузпата, но топката се удари в десния страничен стълб. Следващото опасно положение дойде в добавеното време, когато Гулбрандсен стигна до подаване и нанесе обещаващ удар от движение към долния ляв ъгъл, но стражът на домакините спаси.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички