Наполи разочарова, а Арсенал си осигури комфортна преднина преди реванша


Наполи разочарова, а Арсенал си осигури комфортна преднина преди реванша
Снимка: Getty Images/Gulliver

3635 0

Арсенал победи отбора на Наполи с 2:0 в първия 1/4-финален сблъсък в Лига Европа. И двете попадения бяха реализирани през първата част, като Рамзи откри резултата, а след това и Кулибали се отбеляза автогол след рикошет. "Артилеристите" изиграха силно първо полувреме, докато Наполи пък допусна прекалено много грешки, които ще трябва да отстрани, ако иска след седмица да затрудни лондончани.

Домакините бяха по-активни в първите десетина минути от срещата, държейки повече топката, но без да създадат опасности. След няколко не успешни атаки, в 15' "артилеристите" организираха много добра атака. Найлс отне топката, след което тя премина през Йозил, а Лаказет подаде блестящо подаване към Рамзи, който от наказателното поле отбеляза за 1:0.

Превъзходството на домакините продължи, докато Наполи продължи да допуска доста лековати грешки, особено в средата на терена. Именно след грешка на Руи в 25' лондончани удвоиха преднината си, след като Лукас Торейра стреля от дистанция и макар с голяма доза късмет успя да разпише. Топката рикошира в Кулибали и Мерет нямаше какво да направи, за да предотврати попадението. Това е първи гол за Торейра в европейските турнири.

В 39' Пиер-Емерик Обамеянг се измъкна и нанесе топовен удар от границата на наказателното поле. Алекс Мерет видя късно топката, но се справи добре и предотврати нов гол. В последните десет минути неаполитанците показаха малко по-добра игра, като в 45' стигнаха и до първото си положение. Лоренцо Инсиние получи топката в наказателното поле и стреля незабавно от движение, но високо над напречната греда.

Втората част започна с нелоша възможност за гостите, но Инсиние не успя да върне добре към точката на дузпата и опитът му бе блокиран от бранител. В 52' нападателят успя да се разпише, но голът бе правилно отменен заради засада. В следващите минути последваха няколко корнера за Наполи, но Петър Чех се справи.

В 59' Рамзи имаше достатъчно време и пространство в наказателното поле, за да овладее топката, но ударът му в горния десен ъгъл беше брилянтно спасен от Алекс Мерет. В 60' Начо Монреал се включи точно навреме в наказателното поле и засече топката с глава, но тя прелетя над напречната греда.

Десет минути по-късно Мейтланд-Найлс стреля от ъглов удар, като волето му беше насочено под напречната греда, но Алекс Мерет внимаваше и направи отново невероятно спасяване.В 72' гостите изпуснаха невероятен шанс да върнат едно попадние. Желински достигна до късо подаване от Лоренцо Инсиние в наказателното поле, но отправи удара си високо над напречната греда.

10 минути преди края на срещата Аарън Рамзи нахлу в наказателното поле и без забавяне стреля от движение, но твърде лошо и високо над напречната греда. В 88' Пиер-Емерик Обамеянг получи прецизно подаване в наказателното поле и стреля, но малко встрани от дясната греда.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

АРСЕНАЛ: Чех, Сократис, Кошчелни, Монреал, Мейтленд-Найлс, Торейра, Рамзи, Коласинац, Йозил, Лаказет, Обамеянг

НАПОЛИ: Мерет, Руи, Кулибали, Максимович, Хисай, Желински, Руиз, Алън, Кайехон, Мертенс, Инсиние

Двубоят Славия Прага - Челси може да следите НА ЖИВО тук.

Двубоят Виляреал - Валенсия може да следите НА ЖИВО тук.

Двубоят Бенфика - Айнтрахт (Франкфурт) може да следите НА ЖИВО тук.

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Срещата дори повече подхожда на финал в турнира, като и двата тима не крият амбициите си да го спечелят. Това е последен шанс за тях да спечелят някакъв трофей през сезона, а за Арсенал, който на домашна арена води битка за класиране в Шампионска лига през следващата кампания, това е още един шанс да си го осигури място.

През уикенда "артилеристите" отстъпиха пред Евертън с 0:1 като гост и ще се опитат да се реваншират пред феновете си. Наполи пък направи 1:1 с Дженоа у дома.И англичаните, и италианците имат кадрови проблеми преди двубоя. Арсенал не може да разчита на Ектор Бейерин, а Косчелни, Джака и Обамеянг са под въпрос. В Наполи не могат да разчитат на Албиол и Диавара, а Давид Оспина е под въпрос.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички