Лудогорец загуби от Истанбул ББ и всичко ще се решава в Германия


Лудогорец загуби от Истанбул ББ  и всичко ще се решава в Германия
Снимка: БГНЕС

6826 0

Българският шампион Лудогорец загуби с 1:2 от Истанбул ББ в 5-ия си мач от Лига Европа и изпусна шанса си още тази вечер да се класира за 1/16-финалите. В 20' Висча откри резултата, а седем минути по-късно Фрай удвои преднината на турския тим. В 62' разградчани върнаха едно попадение чрез Марселиньо. В другата среща Брага спечели с 3:1 срещу Хофенхайм и си гарантира първото място в крайното класиране, събирайки 10 точки. Лудогорец е втори с 8, трети е Истанбул Башакшехир с 5, а Хофе има 4. В последния мач българският тим гостува в Германия.

Истанбул ББ започна изключително агресивно двубоя, владееше повече топката и пресираше Лудогорец. Логично, предвид показаното на терена, гостуващият тим отбеляза две попадения още през първата част и усложни задачата на българския шампион.

Лудогорец започна доста по-добре втората част и успя да върне едно попадение, което даде импулс в играта им и имаха няколко пъти шанс дори да изравнят резултата.

Първо полувреме

И двата отбора започнаха агресивно срещата, търсейки ранно попадение. Още във 2' гостите организираха много бърза атака, но центрирането в наказателното поле не намери нито един от играчите на Истанбул. В 8' Мисиджан опита опасен удар, но стражът на турския тим внимаваше и улови топката. 

Първото чисто положение бе именно за гостуващия отбор. Ердинч стреля много силно, но само добрата намеса на Ренан предотврати гол във вратата му.  Центриране отляво намери оставения напълно сам Ердинч, който стреля с глава, но бразилският страж с невероятен рефлекс спаси удара от изключително близко разстояние. 

В 19' Вандерсон центрира от фаул в наказателното поле на Истанбул, Моци засече топката и я изпрати във вратата на Гюнок. Попадението обаче бе правилно отменено заради засада. 2 минути по-късно гостите обаче откриха резултата. Фрай пусна топката към Един Висча, който хладнокръвно вкара топката във вратата на Ренан.

Агресивната игра на Истанбул продължи и тя доведе до втори гол във вратата на разградчани. Фрай продължава да тормози защитата на Лудогорец, като преодоля Сисиньо и Горалски, и със силния си десен крак стреля. Макар и с лек рикошет топката отново се озова във вратата на Ренан.

Малко преди почивката "орлите" имаха две добри възможности да върнат едно попадение. В 37' Анисе подаде към Сисиньо, но ударът му бе изчистен от Кайсара. Топката попадна в Марселиньо, но неговият удар от въздух мина встрани от вратата. В 43' Анисе опита удар пред наказателното поле, но стражът внимаваше и изби силния удар.

Второ полувреме

В началото на втората част Вандерсон направи непростим пропуск. Кешеру направи всичко възможно, за да стигне до топката и да центрира в наказателното поле, но Вандерсон на опразнена врата не успя да отбележи.  В 49' Фрай стреля от границата на наказателното, но се подхлъзна и не успя да удари хубаво топката. 

По-активното начало на разградчани даде резултат и в 62' намалиха изоставането си. Мисиджан центрира отдясно, а Марселиньо в наказателното поле засече с глава за 1:2. 

Това попадение даде импулс в играта на разградчани и погледнаха още по-смело към вратата на противника. В 70' Вандерсон отново имаше своята възможност, но прати топката встрани от вратата. 3 минути по-късно Пластун отправи страхотен изстрел, но вратарят на турския отбор направи невероятно спасяване. 

Две удивителни спасявания на Ренан предотвратиха трето попадение на Истанбул. Мосоро на два пъти застраши вратата на разградчани, но стражът на шампионите се справи повече от превъзходно. 

Преди срещата

При победа над турския гранд Лудогорец ще се класира за следващата фаза на турнира, независимо от резултата в другата среща между Спортинг Брага и Хофенхайм. В момента "орлите" имат 8 точки - 1 повече от португалския тим (7) и 4 повече германската селекция (4). Истанбул е с 2. При равенство Лудогорец отново може да се класира при равенство или загуба за Хофенхайм. Но поражение може да се окаже пагубно за възпитаниците на Димитър Димитров - Херо.

Треньорът на Лудогорец Димитър Димитров на няколко пъти изненада в мачовете от турнира, използвайки различни тактически постройки. Очаква се този път да няма чак толкова големи изненади. На вратата ще започне бразилецът Ренан дос Сантос, който на всеки два мача се върти под рамката с аржентинеца Хорхе Браун.

Истанбул Б обяви, че има седем контузени преди сблъсъка с Лудогорец. Сред тях са двете най-големи имена в отбора - Гаел Клиши и Емануел Адебайор. Двамата бяха най-добрите на терена при 5:1 над Галатасарай. Те обаче са получили леки травми в сблъсъка. Местните медии твърдят, че положението им не е сериозно, но треньорът Абдула Авджъ не е искал да рискува и затова не ги е включил в групата за Разград.

Стартови състави:

Лудогорец: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 6. Натанаел, 12. Анисе, 30. Моци, 32. Пластун, 44. Горалски, 84. Марселиньо, 88. Вандерсон, 92. Лукоки, 93. Мисиджан

Истанбул ББ: 34. Гюнок, 4. Атамах, 6. Епуреану, 7. Висча, 17. Кахвечи, 18. Наполеони, 19. Ердинч, 29. Фрей, 39. Ердем, 80. Кайсара, 88. Инлер

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички