Манчестър Юнайтед победи африканската селекция на Шериф, а Роналдо се "отпуши" (ВИДЕО)


Манчестър Юнайтед победи африканската селекция на Шериф, а Роналдо се "отпуши" (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

6225 0

Манчестър Юнайтед записа първа победа в Лига Европа през настоящия сезон, след като спечели гостуването си на Шериф Тираспол с 2:0. В герои за гостите се превърнаха Джейдън Санчо и Кристиано Роналдо, като за втория това бе първо попадение през настоящия сезон. Любопитен факт е, че домакините започнаха с 9 африканци в стартовия състав, но без нито един молдовец.

По този начин „червените дяволи“ се изкачиха до втора позиция във временното класиране, докато молдовския тим се срина с място надолу – трето. Двата тима имат по три точки. Водач в група „Е“ е Реал Сосиедад с 6 точки, докато Омония запълва групата без точка след загубата от испанския тим с 1:2.

Английският колос контролираше инициативата през цялото време, с изключение на първите двадесет минути на втората част, в която „шерифите“ владееха топката през по-голяма част. Възпитаниците на Тен Хаг имаха с едно голово положение по-малко от противника в първите 30 минути – 2, но те успяха на открият резултата още в 17-тата минута. Тогава Санчо се възползва от чудесен пас на Ериксен и със стрелба между двама направи разликата.

След шест минути Атиемуен отговори за домакините с мощен удар от дистанция, който обаче премина леко встрани от левия страничен стълб. Това бе едно от най-опасните положения за домакините, които с малко повече късмет щяха да изравнят.

В 36-тата минута Кпозо извърши нарушение в наказателното поле, а Кристиано Роналдо съумя да прати топката в мрежата и да удвои преднината за съотборниците си. Той имаше претенции и на по-ранен етап в срещата за дузпа, но такава не бе отсъдена. 

След това Бруно Фернандеш можеше да приключи окончателно срещата с трето попадение в 48-ата минута, но Ковач отрази. 

До края на срещата двата тима си размениха куп атаки, но най-опасното положение за домакините дойде едва в последните пет минути от срещата, когато получиха правото на изпълнение на пряк свободен удар, но опитът се оказа неуспешен.

Първо полувреме:

Гол! В 17-тата минута "червените дяволи" се възползваха от индивидуалните умения на Санчо, който овладя пас на Ериксен на границата на наказателното поле и с удар между двама се разписа в противниковата врата! 0:1!

След шест минути Атиемуен отговори за домакините с мощен удар от дистанция, който обаче премина леко встрани от левия страничен стълб. Ако той обаче беше една идея по-точен, то той щеше да се превърне в попадение, тъй като реакцията на Де Хеа закъсня.

Гостите владееха инициативата в контрола на топката безспорно в първия половин час, но молдовският тим се възползва от грешките на колоса и създаде 3 голови положения, докато възпитаниците на Ерик тен Хаг имаха с едно по-малко. Малко преди откриващото попадение Роналдо имаше претенции за дузпа, които останаха неуважени.

В 36-тата минута Санчо бе напът да удвои разликата за гостите, но капитанът Раделич съумя да изчисти от голлинията в последния възможен момент и така предотврати попадението!

Секунди по-късно Кпозо събори противников играч в наказателното поле, а главният съдия не се поколеба да отсъди дузпа!

Гол! Кристиано Роналдо се нагърби с изпълнението от бялата точка и с удар в центъра на вратата отбелязва първото си попадение от началото на сезона! 0:2!

Второ полувреме:

Инициативата през първите 20 минути от втората част бе на сметката на домакините, които владееха кълбото през 58% от времето. Междувременно съумяха да създадат едно голово положение, докато "червените дяволи" - с едно повече.

Именно и възпитаниците на Тен Хаг бяха най-близо до попадение още в 48-ата минута. Тогава Фернандеш се озова на стрелкова позиция, но ударът му бе париран от Ковал.

Очаквайте подробности!

Стартови състави:

Шериф Тираспол: Ковал, Зоури, Кики, Раделич, Кпозо, Бадоло, Киабу, Диоп, Аканби, Атиемуен, Уатара

Манчестър Юнайтед: Де Хеа, Маласия, Мартинес, Варан, Дало, Мактомини, Ериксен, Санчо, Фернандеш, Антони, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

Манчестър Юнайтед допусна загуба в първия си мач от турнира през сезона от Реал Сосиедад с 0:1 на "Олд Трафорд". Сега футболистите на Ерик тен Хаг ще направят всичко възможно да се върнат на победния път и да грабнат трите точки тази вечер.

От другата страна стои амбициозния Шериф, който разби като гост Омония Никозия с 3:0. Със сигурност молдовците няма да се дадат току-така на именития си английски съперник днес.

В състава на Юрий Вернидуб няма кой знае какви кадрови проблеми, докато неговия колега Ерик тен Хаг няма да може да разчита на Маркъс Рашфорд, Антони Марсиал и Дони ван де Бек поради травми.

Главен арбитър на сблъсъка ще бъде Павел Рачковски от Полша.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички