Каква драма в Лига Европа - Арсенал и Атлетико трепериха, а Лацио излетя


Каква драма в Лига Европа - Арсенал и Атлетико трепериха, а Лацио излетя
Снимка: Getty Images/Guliver

2327 0

В истинска драма се превърнаха реваншите от четвъртфиналите в Лига Европа в четвъртък вечер. Очаквано напред продължиха фаворитите Арсенал и Атлетико Мадрид, които обаче сериозно трябваше да треперят за своето класиране. Олимпик Марсилия успя да обърна РБ Лайпциг и да се класира също напред, а изненадата дойде от Австрия, където Залцбург успя да смаже Лацио и също да продължи успешния си и сензационен поход във втората по сила европейска клубна надпревара.

ЦСКА Москва - Арсенал 2:2

Първите 30 минути на срещата не предвещаваха такава драма, но в 39' руският тим съумя да открие резултата. След центриране от крилото на Набабкин Чалов съумя да засече във вратата и разпечата вратата на Чех за 1:0.

Само 5 минути след откриването на втората част Чех отрази удар на Головин, но при добавката Головин успя да засече и реализира за 2:0. Последваха две много сериозни положения в полза на домакините, но в 75' надеждите им угаснаха. Дани Уелбек успя да завърши точно брилянтна акция на "артилеристите" и ги прати на полуфинал след 4:1 в първия мач. В добавеното време на срещата гостите стигнаха до нов гол, дело на Арън Рамзи. Общ резултат 6:3.

Спортинг Лисабон - Атлетико Мадрид 1:0

Лисабонските "лъвове" доминираха изцяло през първото полувреме и изпуснаха няколко отлични положения, но все пак в Бруно Фернандес се разписа в 28' и даде надежда на своите. В края на първото полувреме Мартинс и Браян Руис изпуснаха две чудесни ситуации за гол в полза на домакините.

През вторите 45 минути единствен Фреди Монтеро имаше шанс за гол, но го пропиля. Атлетико обаче не успя да стигне до гол и трябваше да трепери до края, след като Антоан Гризман изпусна два пъти сам срещу вратаря. Въпреки това Атлетико продължи напред с общ резултат 2:1, но и допусна първото си поражение в турнира.

РБ Залцбург - Лацио 4:1

След 0:0 пре първото полувреме нищо не предполагаше, че ще се стигна до такъв невероятен обрат, особено след успеха на Лацио с 4:2 в първата среща. Стигна се до там, че римляните дори поведоха с 0:1 с гол на Чиро Имобиле в 55'. В ответната атака Дабур успя да изравни, но задачата на австрийците изглеждаше много трудна.

В рамките на само 4 минути обаче Лацио изпадна в пълен колапс. В 72' Хайдара се разписа след топовен шут от над 20 метра, който свари вратаря неподготвен - 2:1. 2 минути по-късно Хванг беше изведен сам срещу вратаря след ужасяваща грешка на защитата на Лацио, а вратарят също не се намеси добре - 3:1. И в 76' беше забит последния пирон - центриране от корнер намери Лайнер, който засече с глава във вратата - 4:1 в полза на австрийската сензация в Лига Европа. Общ резултат 6:5.

Олимпик Марсилия - РБ Лайпциг 5:2

Безспорно мач №1 тази вечер беше срещата на "Стад Велдром", където френският гранд изостана още във 2' след гол на Брума. Още до 9' обаче резултатът беше изравнен, след като първо Илсанкер се разписа в собствената си врата в 6', а три по-късно тройно спасяване на вратаря на гостите все пак завърши с гол на Сар при поредната добавка. В 18' Дмитрий Пайе вкара фантастичен гол от 25 метра, който обаче беше отменен заради нарушение на Костас Митроглу. Все пак в края на първото полувреме  Тувен успя да отбележи след страхотно подаване на Пайе - 3:1 до почивката.

РБ Лайпциг се върна в мача с нов страхотен гол, този път на Агустин в 55'. Той обаче беше последван от фантастична солова акция на Дмитрий Пайе, който вкара гол красавец в горния ляв ъгъл, след като се подигра със защитата - 4:2.

В края на срещата гостите имаха няколко положения за гол, но в последните секунди Сакай вкара на празна врата и прати Марсилия напред в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички