Изненада в Лига Европа: Милан загуби - бранител на Рома застана над всички в топ 5 на Европа


Изненада в Лига Европа: Милан загуби - бранител на Рома застана над всички в топ 5 на Европа
Снимка: Getty Images

639 0

Милан изненадващо загуби с 0:1 от Рома на "Сан Сиро" в първи четвъртфинален мач от Лига Европа. "Вълците" взеха безценен аванс след попадение на Джанлука Манчини.

Милан загуби от Рома

"Росонерите" определено ще са разчоаровани, че не отбелязаха нито един гол и че загубиха, тъй като бяха по-активният от двата отбора. Те създадоха внушителните 24 ситуации за гол и имаха 5 точки удара. Рома пък имаше 10 ситуации за гол и 3 удара.

Резултатът бе открит в 17-ата минута, когато Пауло Дибала центрира от ъглов удар, а Джанлука Манчини намери топката перфектно с глава и я прати в мрежата.

Така той се превърна в защитника сред всички от топ 5 първенствата на Европа, който има най-много попадения с глава във всички турнири през сезона - 5.

До края на срещата натискът на домакините се засили много, но въпреки това изравнителен гол така и не падна след някои сериозни пропуски и добри намеси на вратаря Миле Свилар.

Реваншът между двата отбора ще се състои след седмица в Рим. Преди това Милан гостува на Сасуоло в Серия А (14.04), а Рома има още едно гостуване - в първенството срещу Удинезе (14.04).

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички