Дузпа с червен картон и 4 гола не отказаха Айнтрахт да мечтае срещу Бенфика


Дузпа с червен картон и 4 гола не отказаха Айнтрахт да мечтае срещу Бенфика
Снимка: Guliver/GettyImages

3042 0

Бенфика взе ключов аванс в четвъртфиналната битка срещу Айнтрахт Франкфурт, но "лисабонските орли" ще са разочаровани, след като вкараха цели 4 гола, но и допуснаха два в собствената врата и оставиха шансове на германския тим да мечтае за обрат в реванша след седмица.

Мачът нямаше как да започне по-добре за Бенфика, като португалците стигнаха до гол в 21', който беше гарниран и с червен картон. Н'Дика фаулира нападател в наказателното поле и, въпреки че в последните две години съдиите са "насърчавани" да не отсъждат дузпа с червен картон, точно това беше наказанието за Айнтрахт - 1:0 след гол на Феликс. Йович обаче върна своите в мача след страхотна асистенция на Ребич - 1:1 в 40'.

Последва обаче истинска вихрушка за Бенфика - Феликс в 42' отбеляза брилянтен гол със свиреп удар от 23 метра. В 50' Диас успя да реализира за 3:1, а само 4 по-късно ситуацията за Айнтрахт стана още по-тежка с 4 гол, дело на Феликс - хеттрик за нападателя.

В 72' обаче Пасиенси вкара с глава за 4:2, с което остави шансове на Айнтрахт да мечтае за обрат след седмица у дома.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Гостите започнаха по-добре срещата и имаха няколко отлични положения, но невнимание в защита в 20' доведе до сериозен удар по амбициите им за участие на полуфиналите. Фернандес беше изпуснат в наказателното поле и остана сам срещу вратаря, а Н'Дика го фаулира - червен картон и дузпа. Феликс беше точен и вкара за 1:0.

Бенфика обаче подходи високомерно в следващите минути и гостите успяха да накажат действията на своя домакин. При бърза атака на гостите Ребич беше изведен в наказателното поле и съумя да намери Йович, който изпревари защитник и от няколко метра беше точен - 1:1.

Домакините обаче реагираха мигновенно и вкараха невероятен гол. Жоао Феликс беше оставен да оперира необезпокояван на около 20 метра от наказателното поле и със свиреп удар в долния десен ъгъл реализира за 2:1.

До края на полувремето домакините имаха две страхотни положения за гол, които обаче бяха пропилени от Серви, а с брилянтна намеса се отчете Трап, който отби удар от едва 6 метра. В продълженията Айнтрахт отбеляза гол, но той беше отменен заради засада на Да Коста, който попречи на вратаря да види топката при удар на Костич.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В 50' при центриране от корнер към близката греда Феликс успя да отклони към малкото наказателно поле, където Диас беше изпуснат от прекия си пазач и реализира необезпокояван - 3:1 за домакините. Само няколко минути по-късно Грималдо беше изведен при бърза атака отляво и с едно докосване намери Феликс на стрелкова позиция - 4:1 и хеттрик за нападателя.

В 70' резервата Сеферович беше изведен сам срещу вратаря и пробва да пусне топката покрай Трап, но той реагира и успя с крак да избие в корнер. Надеждата за Айнтрахт пък се върна в 72', огато при центриране от корнер Пасиенсия успя да надскочи защитник на домакините, а ударът му с глава прехвърли вратаря и попадна в очертанията - 4:2.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Бенфика: Влакодимос, Диас, Жардел, Грималдо, Корчия, Силва, Самарис, Фейса, Серви, Феликс, Фернандес

Айнтрахт: Трап, Абрахам, Хитерегер, Хасебе, Н'Дика, Фернандес, Роде, Костич, Да Коста, Ребич, Йович

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Бенфика безспорно имаше по-лек път към четвъртфиналите в турнира, но се оказа, че "орлите" можеха да отпаднат срещу Динамо Загреб и трябваше да преминат през продължения, за да се доберат до решаващата фаза в турнира. Айнтрахт пък влезе в ролята на аутсайдер срещу Интер, но след 0:0 у дома и 0:1 на "Джузепе Меаца" отстрани един от фаворитите в турнира.

Бенфика влиза в мача в леко колеблива форма, като наскоро загубиха от Спортинг и отпаднаха за Купата на Португалия, а в шампионата води жестока битка с Порто за първото място. Айнтрахт пък е в серия от 5 поредни победи и 15 мача без поражение. От октомври насам тимът от Франкфурт има само едно поражение и се очертава много сериозна битка в Лисабон.

Очаквайте стартовите състави към 21:00 часа!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички