Ботев прегази Бейтар и продължава да мечтае в Европа (ВИДЕО)


Ботев прегази Бейтар и продължава да мечтае в Европа (ВИДЕО)
Снимка: Официален сайт на Ботев (Пловдив)

6068 0

Отборът на Ботев (Пловдив) продължава с добрите си изяви в турнира Лига Европа. "Канарчетата" не оставиха шансове на гостуващия в Бургас Бейтар Йерусалим и спечели срещата с 4:0, като с общ резултат 5:1 продължават към третия предварителен кръг, където ще срещнат Маритимо. Португалският тим завърши на шесто място през изминалия сезон в първенството.

Пламен Димов даде аванс на пловдивския тим с дебютния си гол за тима. Фернандо Виана пък отбеляза красиво попадение в средата на първата част за 2:0, а в началото на второто полувреме капитанът Лъчезар Балтанов също се разписа след груба грешка в защитата на Бейтар. Минута преди края на редовното време резервата Фелипе Бризола оформи крайния резултат след прекрасна "жълто-черна" атака.

Срещата започна лошо за Ботев, като късметът помогна на "канарчетата" да не изостават в резултата още в 5'. След рикошет Шехтер допута топката във вратата на Чворович, но правилно попадението бе отменено заради засада.

В 10' обаче българският тим излезе напред в резултата. Пламен Димов се възползва идеално от центриране на Тодор Неделев от корнер и изведе тима си с дебютния си гол за пловдивския тим.


Plamen Dimov Goal HD - Botev Plovdiv (Bul) 1... by Football--Live

Виана можеше да удвои аванса на своя тим в 14', след като бе изведен добре от Панов, но ударът му премина на сантиметри от десния страничен стълб на гостите.

В 29' Неделев показа страхотен поглед върху игата и изведе Крум Стоянов, който обаче реши да завърши сам и изпрати топката в аут.

Все пак Ботев показа класата си 13' преди края на първата част. Капитанът Лъчезар Балтанов центрира в наказателното поле, където Виана от въздуха матира Клайман - 2:0.


Goal Viana F. (2:0) Botev Plovdiv vs Beitar... by ylberenexhipi

В 36' като по чудо Виана не вкара и трети гол във вратата на Бейтар, след като Балтанов подаде към Косоко, който спря кълбото за колегата си в атака, но авторът на второто попадение за Ботев не намери очертанията на вратата.

Втората част започна с доминацията на Ботев, с която завърши и първата част. Тодор Неделев стреля от свободен удар, Клайман остави топката, която мислеше, че топката ще излезе в аут. Кълбото обаче срещна гредата и се върна на крака на Балтанов, който направи резултата 3:0.


Lacezar Baltanov Goal HD - Botev Plovdiv (Bul... by Football--Live

В 54' Димов бе близо до втория си гол за вечерта и четвърти за тима на Ботев, но ударът му с глава, който дойде след ново центриране от Неделев, бе избито от стража на гостите в ъглов удар.

В 75' Хейстер бе изгонен с директен червен картон. Играчът на Бейтар имаше жълт картон от началото на втората част, а наглото му поведение на няколко пъти бе подминато. В крайна сметка опит да изрита топката в скамейката на Ботев и неприличен жест към главния съдия доведоха до директното му изгонване.

2' преди края на срещата Косоко можеше да отбележи много атрактивен гол, след като опита да прехвърли Клайман, но топката спря в напречната греда.

Все пак четвърти гол падна минута преди края на редовното време. Резервата Фелипе Бризола се възползва от прекрасен пас на Косоко, който сам можеше да завърши атаката. В крайна сметка бразилецът завърши хубавата атака на Ботев с четвърто попадение - 4:0.


Felipe Brisola Goal HD - Botev Plovdiv (Bul) 4... by Football--Live

След последния съдийски сигнал Косоко влезе във вербална битка с играч на Бейтар, за което получи жълт картон.

Преди мача

Ботев (Пловдив) до момента се оказва най-силният европейски боец на България, след като записа две победи и равенство в първите си 3 мача от Лига Европа. Благодарение на това, "жълто-черните" имат и най-голям шанс да се класират напред в турнира. Преди седмица "канарчетата" стигнаха до равенство 1:1 при визитата си в Израел, като са с реален шанс да продължат към третия кръг на надпреварата. 

Добрите новини за треньора Николай Киров са свързани със завръщането на ключовите футболисти Лъчезар Балтанов, Фернандо Виана и Радослав Терзиев. 

Състави

Ботев: Чворович; Панов, Димов, Генев, Минев; Меледже; Неделев, Балтанов, Виана, К. Стоянов; Косоко

Бейтар: Клайман, Конт, Клтенс, Мори, Веред, Бенаюн, Езра, Сабо, Хейстер, Серощан, Шехтер

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички