Безмилостно в Лига Европа: "Чукове" в опит да строшат железния "аспирин" - Богиня се моли срещу Клоп


Безмилостно в Лига Европа: "Чукове" в опит да строшат железния "аспирин" - Богиня се моли срещу Клоп
Снимка: колаж: SportLive.bg; снимки: Getty Images

1224 0

След като се изиграха четвъртфиналите в Шампионска лига идва ред и на сблъсъците в Лига Европа. А там ярко се открояват няколко тима, класиралил се до този етап. Големият фаворит разбира се е Ливърпул, но там някъде е и единственият отбор от топ 5 първенствата на Стария континент, който все още няма загуба във всички турнири през сезона - Байер Леверкузен.

Добрата новина е, че "аспирините" и мърсисайдци могат да се срещнат само на финал, което би било емблематичен сблъсък между Юрген Клоп и Шаби Алонсо в последния сезон на германския специалист. Байер попадна в по-трудния поток и ако отстрани Уест Хем, ще играе 1/2-финал срещу Милан или Рома (а ако Ливърпул се справи с Аталанта, го очаква Бенфика или Олимпик Марсилия).

Уест Хем ще опита да скърши серията от 41 мача без загуба на Байер Леверкузен

Байер Леверкузен продължава да лети

Коефициентът на платформата за онлайн спортни залози efbet за това Леверкузен да запише побда номер 36 през кампанията е 1,49, докато за първо поражение за тима, което Уест Хем да му нанесе, е 6,25. Съответно пазарът за шесто равенство на "аспирините" през сезона е оценен на 4,45. Двата отбора се изправят един срещу друг на "БайАрена" от 22:00 часа българско време днес (11.04).

41 мача без загуба! Още следващият уикенд Шаби Алонсо и компания могат да вдигнат титлата в Бундеслигата след поредната издънка на Байерн Мюнхен преди дни и поредния успех на Байер. Преди това обаче се насочват към "чуковете". Любопитното е, че Алонсо се радва на успех срещу този съперник, макар и от времената му на футболист. Именно срещу Уест Хем вкарва още в първия му мач срещу тима, а отделно е губил само веднъж като футболист (5 победи и 1 равенство).

И докато този аспект вероятно няма да е от полза, то "аспирините" свикнаха да побеждават в Европа през кампанията спечелиха всички 4 срещи, а на всичкото отгоре във всеки от мачовете вкараха поне по 3 гола! Актуалният носител на трофея от Лигата на конференциите обаче разби Фрайбург с 5:0 при реванша от 1/8-финалите в Лига Европа. Ще бъде любопитно дали ще има ранни голове, тъй като нито Леверкузен, нито Уест Хем са инкасирали в първите 15 минути от мачовете си в турнира през този сезон.

Ливърпул е огромен фаворит срещу Аталанта в Лига Европа

Ливърпул се цели в трофея от Лига Европа

Ливърпул също е в ролята на огромен фаворит у дома срещу Аталанта. Коефициентът на efbet за успех в полза на мърсисайдци на "Анфийлд" е 1,38, докато ставката за триумф за "богинята" е 7,50. Съответно пазарът за равенство е оценен на 5,25. И този двубой е от 22:00 часа българско време (това важи и за 4-те 1/4-финала в турнира).

Ливърпул влиза в този мач, след като записа най-резултатната победа в Европа в два мача от над 40 години насам - на 1/8-финалите разби с общ резултат 11:2 Спарта Прага. Мърсисайдци са спечелили 13 от последните си 17 домакински срещи в Европа (2 равенства и 2 загуби). Аталанта обаче има зверски показатели в Лига Европа - загубил е само 3 от общо 28-те си мача в турнира (16 победи и 6 равенства).

Освен това "богинята" има само две поражения в последните 17 европейски мача като гост (8 победи и 7 равенства). Малко вероятно е да видим равенство, тъй като само един от 17-те сблъсъка за Ливърпул като домакин срещу италиански опонент е приключвал с реми (10 победи и загуби).

Коефициентите на efbet за останалите два мача:

  • Милан (1,82) - Рома (4,40): Х - 4,45;
  • Бенфика (1,90) - Олимпик Марсилия (4,10): Х - 3,60.

Коефициентите, предлагани от букмейкъра, могат да търпят промени.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички