Барселона възкръсна от пепелта в голова фиеста с Наполи


Барселона възкръсна от пепелта в голова фиеста с Наполи
Снимка: Getty Images

7480 0

Барселона се класира за 1/8-финалите в Лига Европа след като победи Наполи с 4:2 като гост в реванша от 1/16-финалите. Каталунците не успяха да спечелят първия двубой на "Камп Ноу", който завърши 1:1. 

Срещата започна много динамично, като до 15-ата минута Барселона вече водеше с 2:0. Първо Жорди Алба завърши скоростна атака в 9-ата минута, а след това Френки де Йонг с мощен удар удвои.

В 20-ата минута Виктор Осимен беше фаулиран в наказателното поле и реферът отсъди дузпа. Инсинье намали на 1:2. В края на първото полувреме Пике с глава засече центриране от корнер за 3:1.

В 59-ата минута Барселона вкара още един гол, като Пиер-Емерик Обамеянг с воле засече центриране на Траоре.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата не започна в бързо темпо и в първите 5 минути от срещата и двата тима "опипваха" почвата. В 7-ата минута Наполи опита атака чрез центриране на Ди Лоренцо, което обаче беше далеч от целта. 

9' - 0:1! - Жорди Алба изведе Барселона напред в резултата! Обамеянг комбинира с Траоре, който изведе Алба и каталунците поведоха.

Барселона продължи да натиска и в 12-ата минута Дест комбинира с Педри. Пасът беше сбъркан и Наполи опита контраатака чрез Елмас. Защитата обаче се справи.

14' - 0:2! Френки де Йонг се възползва от грешка в защитата на Наполи и с далечен удар прати топката в мрежата за 2:0!

23' - 1:2! В 20-ата минута Виктор Осимен излезе сам срещу Тер Щеген и съдията Сергей Карасьов отсъди дузпа. Лоренцо Инсинье застана зад топката и вкара.

В 25-ата минута Траоре центрира към Обамеянг. Габонецът обаче пропусна. След това Бускетс изведе Феран Торес. Ударът на Феран рикошира в защитник и излезе в корнер.

Барселона пое инициативата в следващите моменти, като в още няколко атаки каталунците разчитаха на комбинации с Феран, които не доведоха до нищо опасно. В 37-ата минута Траоре поде контраатака, но защитата на Наполи се справи. 

45' - 1:3! В 45-ата минута Барселона стигна до корнер. Топката беше изчистена след центрирането, след това Жерар Пике я засече и я прати в ъгъла за 3:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лучано Спалети замени Диего Деме с Матео Политано за второто полувреме. Зиелинскки в 50-ата минута стреля и ударът му рикошира и излезе в корнер. Руи центрира и топката беше изчистена. В 52-ата минута Траоре комбинира с Педри. Младият халф обаче нанесе прекалено неточен удар.

59' - 1:4! Барселона започна позиционна атака през центъра на терена. Траоре получи на десния фланг и финтира през няколко души, Де Йонг пропусна топката за Обамеянг, който от воле направи 4:1.

В 61-ата минута Серхио Бускетс напусна терена и в игра за Барселона се появи Гави. В 65-ата Обамеянг получи топката сам срещу Мерет, но пропусна.

В 68-ата минута Лоренцо Инсинье вкара гол за Наполи. Капитанът на италианците обаче се намираше в положение на засада и попадението беше отменено. Две минути след това Инсинье изведе Осимен на стрелкова позиция. Ударът на нигериеца мина встрани.

И двата тима извършиха тройни смени. За Барселона влязоха Нико Гонсалес, Лук де Йонг и Дембеле. Спалети пусна в игра Гулам, Мертенс и Адам Оунас. 

Очаквано темпото спадна, като Барселона започна да запазва силите си.

86' - 2:4! Матео Политано намали резултата за Наполи, след като защитата на каталунците сгреши и подаде топката на дясното крило на Наполи.

СЪСТАВИ

Наполи: Мерет, Деме, Марио Руи, Ди Лоренцо, Кулибали, Елмас, Руис, Рахамни, Зиелинки, Инсинье, Осимен

Барселона: Тер Щеген, Дест, Пике, Араухо, Алба, Бускетс, Педри, Ф. Де Йонг, Феран Торес, Траоре, Обамеянг

ПРЕДИ МАЧА

Шави има доста проблеми преди срещата. С контузии са Мемфис Депай, Алехандро Балде, Ансу Фати, Серхи Роберто и Самуел Умтити. Централният защитник Клеман Лангле не е напълно готов и също се очаква да не е на линия.

За Лучано Спалети обаче също някои основни футболисти не са на разположение. С мускулна травма е полузащитникът Станислав Лоботка, а мексиканското крило Ервинг Лозано лекува травма в рамото. С травми са още Андре Ангуиса, Кевин Малкуа и Аксел Туанзебе. Под въпрос са Джовани ди Лоренцо, Лоренцо Инсинье и Матео Политано.

Помежду си Наполи и Барселона са играли 7 пъти. До този момент каталунците са печелили четири от мачовете, два са завършили наравно и в един случай Наполи побеждава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички