Задава ли се нов нешлифован диамант във футбола? (ВИДЕО)


Задава ли се нов нешлифован диамант във футбола? (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

5619 0

Феновете на Манчестър Юнайтед имаха поредните неспокойни минути със своя любим тим. "Червените дяволи" победиха само с един гол непретенциозния тим на Астана, което едва ли е допаднало на привържениците им. При все това, че попадението дойде чак в 73-ата минута.

Победата обаче не е единственото позитивно от снощния мач. Глобално погледнато - акцентът не трябва да е върху триумфа, който и без това бе измъчен, а върху човекът, който го осигури. Мейсън Грийнууд е само на 17 години, а вече се разписа за първия тим, като това дори се случи в Европа. 

Тийнейджърът получи топката на границата на наказателното поле, навлезе, финтира по прекрасен начин противниковия футболист, след което от малък ъгъл разстреля стража на Астана, за да донесе важните три точки в откриващия двубой от груповата фаза на Лига Европа. Последвалите реакции от хора, свързани с клуба, са красноречиви.

Първо мениджърът на тима - Оле Гунар Солскяер, заяви, че Грийнууд е готов да играе ключова роля за клуба. Майкъл Оуен също се изказа ласкаво за него, а общото мнение е, че младокът определено се е представил отлично срещу казахстанския тим не само заради реализираното попадение.

Мейсън Грийнууд записа общо 4 мача за миналия сезон (1 в Европа), а само от началото на този - има вече 5 двубоя зад гърба си, като отново един от тях е в европейските клубни турнири, където вече се е разписвал. Това само потвърждава думите на Солскяер относно ролята на родения през 2001 г. играч. 

ВИЖТЕ ВСИЧКИ РЕЗУЛТАТИ И ГОЛМАЙСТОРИ НА ПЪРВИТЕ МАЧОВЕ ОТ ГРУПОВАТА ФАЗА НА ЛИГА ЕВРОПА. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички