Възможно най-тежкият съперник чака Лудогорец на 1/16-тина финалите в Лига Европа


Възможно най-тежкият съперник чака Лудогорец на 1/16-тина финалите в Лига Европа
Снимка: Gulliver/GettyImages

2253 0

Днес бе изтеглен жребият за 1/16-тина финалите на Лига Европа, където ще ни очакват много интересни мачове. За нещастие на българският шампион Лудогорец, фортуна отреди "зелените" да се изправят срещу италианския колос Милан.

За втори път в историята си "зелените" ще се изправят срещу тим от Италия. Преди три години Лудогорец игра с Лацио в същата фаза на турнира, като тогава отстрани "орлите" от Рим.

Статистиката показва, че Милан е петият шампион на Европа, срещу който българският тим ще се изправи. До сега разградчани са мерили сили още със Стяуа, Цървена Звезда, Реал Мадрид и Ливърпул.

Седемкратният първенец в Шампионска лига направи голям брой трансфери през лятото и се очакваше "росонерите" да са в борбата за титлата през кампанията. Това обаче не се случва, като отборът редуваше силни резултати в Европа и слаби в Серия А, което доведе до уволнението на Винченцо Монтела и назначаването на легендата Дженаро Гатузо.

Тимът от Милано спечели своята предварителна Група D, където записа три победи, две равенства и едно поражение в компанията на АЕК Атина, Риека и Аустрия Виена.

В Серия А нещата са по-сложни за Милан. За момента те са на 7-ма позиция в класирането, като изостават на 16 точки от лидера Интер и на три от зона Европа.

Първият мач е на 15 февруари в Разград, а реваншът на 22 февруари на "Сан Сиро", като това ще е първата среща между тези тимове.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички