Всичко най-интересно преди битката между Лудогорец и ЦСКА Москва тази вечер


Всичко най-интересно преди битката между Лудогорец и ЦСКА Москва тази вечер
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

3859 0

Тази вечер шампионът на България Лудогорец започва своя поход в Лига Европа. Тимът от Разград ще приеме на своя стадион руския гранд ЦСКА Москва в първи мач от Група Н на втория по сила европейски клубен турнир.

Отборът на Лудогорец премина през всички квалификационни кръгове на европейските клубни турнири, за да се добере до трето поредно участие в Европа. Тимът от руската столица пък ще изиграе първата си среща в Европа за кампанията.

До сега в своята история Лудогорец никога не се е изправял срещу тим от Русия. От своя страна ЦСКА има една среща с роден клуб - през 2005/2006 те побеждават Левски с 2:1 у дома в мач от турнира за Купата на УЕФА. 

Осмата поредна титла на Лудогорец в България им уреди участие в първия квалификационен кръг на Шампионска лига. Там те бяха елиминирани от Ференцварош, като сега и двата отбора са в една предварителна група. След това "орлите" отстраниха Валур, ТНС и Марибор, за да си уредят участие в Лига Европа за четвърти път в историята си. При първото си участие "зелените" излезнаха от своята група и стигнаха до 1/8-финалите през 2013/2014. През сезон 2017/2018 пък тимът от Разград стигна до 1/16-финалите, а през миналата година Лудогорец не спечели нито една от срещите си в груповата фаза, като завършиха последни в компанията на Байер Леверкузен, Цюрих и АЕК Ларнака. 

ЦСКА Москва пък завърши четвърти в руската Премиер Лига миналия сезон и не успяха да се класират за Шампионска лига. Те участваха в най-комерсиалния футболен турнир в шест поредни сезона, а сега за първи път от 2010/2011 ще играят в Лига Европа. Тогава отборът от Москва събра 16 точки от шест мача, а в последствие стигнаха 1/8-финал преди да бъдат спрени от Порто. Преди два сезона пък ЦСКА завърши трети в групите на Шампионска лига и продължи към втория по сила европейски клубен турнир. Там те играха 1/4-финал, в който отстъпиха на Арсенал. Именно в мачовете с Порто и Арсенал ЦСКА Москва допуска единствените си две загуби като гост в турнира - с 1:2 и 1:4 съответно. 

А пълната програма за мачовете на Лудогорец в тазгодишното издание на Лига Европа ще откриете в този материал на SportLive.bg.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички