ВИДЕО: БАТЕ подчини Арсенал и се отърва от Лаказет за реванша


ВИДЕО: БАТЕ подчини Арсенал и се отърва от Лаказет за реванша
Снимка: Getty Images/Guliver

2688 0

Фаворитът Арсенал се издъни в мача срещу БАТЕ в Лига Европа, игран в Борисов. "Топчиите" паднаха с 0:1 в първия 1/16-финал и на всичкото отгоре играха повече от 5 минути с човек по-малко, след като Александър Лаказет получи червен картон.

Гостите от Лондон можеха да поведат още във 2', когато Колашинац намери Мхитарян и арменецът стреля в гърдите на вратарая на БАТЕ. В 21' "артилеристите" поискаха дузпа за игра на футболист на белорусите с ръка в наказателното поле, но такава не бе отсъдена. В 22' Лаказет пропусна да открие резултата от много добра позиция, след като стреля с глава.

БАТЕ отговори в 28', когато след пробив отдясно Милич нацели гредата. Белорусите стигнаха до гола в 45-ата минута след статично положение. Тогава Стасевич центрира от пряк свободен удар, а Драгун бе най-съобразителен в наказателното поле и реализира с глава. Арсенал се оттегли на почивка със амо един точен удар в показателите си.

През второто полувреме лондончани показаха пълно отсъствие на креативни идеи. В 55' Лаказет все пак успя да прати топката в противниковата мрежа, но голът не бе зачетен заради засада на французина.

В 85' именно Лаказет остави отбора си с човек по-малко, след като отвърна на провокация с удар с лакът в главата. До края Арсенал не успя да стигне поне до един гол на чужд терен и БАТЕ заслужено ликува.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички