С 10 човека цяло полувреме Лудогорец не даде Ференцварош да диша и покори Унгария


С 10 човека цяло полувреме Лудогорец не даде Ференцварош да диша и покори Унгария
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

16539 0

Въпреки че два пъти игра в групите на Шампионска лига и два пъти стигна до елиминациите в Лига Европа, изглежда, че Лудогорец се наслаждава на най-добрия си футбол по терените на Стария континент под ръководството на Станислав Генчев. Нямаше и помен от колебливата игра на "орлите" срещу Ференцварош преди 2 месеца, след като българският шампион разгроми унгарския първенец с 3:0 на "Групама Арена". 

37 секунди бяха нужни на гостите да открият резултата, след като Недялков даде фамозен пас на Лукоки, а крилото успя да преодолее направилия прекрасен мач Дибож, който дори закачи топката при изстреля. В 40' пък се случи безспорният момент №1 на мача, когато от 30 метра Рафаел Форстър прати страшен снаряд и едва не скъса мрежата на вратата, отбелязвайки красив гол за 2:0. 

Срещата обаче не мина и без проблеми за Лудогорец. В края на първото полувреме Драгош Григоре беше изгонен за втори жълт картон, а в началото на вторите 45 минути Ференцварош имаше две ситуации за гол. В 64' обаче всичко приключи, когато Вандерсон центрира от корнер, а Форстър се извиси над всички и с 2-ия си гол подпечата успеха на българския шампион. 

Лудогорец надигра тотално своя опонент и зае убедително лидерската позиция в група А на Лига Европа. С пълен актив от точки и 8:1 голова разлика "орлите" изпреварват Еспаньол, който е с 4 точки и тази вечер спечели срещу ЦСКА в Москва. 

Най-успешният български тим в последното десетилетие - Лудогорец, излиза за битката си срещу Ференцварош от втория кръг на груповата фаза на Лига Европа с идеята за отмъщение. Унгарците, които са домакини в днешната среща, спряха рано-рано устрема на "орлите" към Шампионска лига, но съдбата отреди двата отбора отново да премерят сили, макар и в по-малкия от двата европейски клубни турнира. 

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още с първата си атака в мача гостите съумяха да поведат в резултата. Вандерсон изведе с прекрасен Антон Недялков по лявото крило. Бившият играч на ЦСКА изненада прекия си опонент и реши да центрира с десния крак, пращайки топкта към пеналтерията с прекрасен външен фалц. Лукоки успя да засече успешно и, въпреки че вратарят игра с топката, тя в крайна сметка попадна във вратата - 0:1. 

Последва натиск на играчите на Ференцварош, които няколко пъти успяха да отнемат рано-рано топката в половината на съперника. Зубгов и Нгуен обаче действаха несъобразително и не организираха добре нападенията на унгарския тим. Стигна се и до няколко добри центрирания в пеналтерията, но до удар така и не се стигне. 

Лудогорец от своя страна можеше да стигне до гол в 13', когато Вандерсон прехвърли защитата с пас към Кешеру, който стреля от въздуха, но стражът спаси с една ръка. В 26' пък Лукоки бе разменил позицията си и нахлу по лявото крило и центрира към далечната греда. Там Вандерсон стреля от воле, но отново Дибуж спаси, а при добавката на Кешеру отново вратарят беше безпогрешен. 

В 40' при контраатака Марселиньо беше фаулиран на 30-ина метра от вратата. Рафаел Форстър реши да се нагърби с изпълнението, като прати истински снаряд в горния десен ъгъл навратата - убийствено изпълнение и 2:0 за Лудогорец. 

Радостта на гостите обаче не траеше дълго, след като Драгош Григоре направи глупаво нарушение. При подаване към Боли защитникът настъпи тежко по прасеца своя опонент, а реферът не се поколеба и показа втори жълт картон на играча на Лудогорец - гостите с 10 души на терена, и то след нарушение в средата на терена. 

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Марселиньо беше жертван за старта на вторите 45 минути, за да може Козмин Моци да се появи на терена и да заеме място в центъра на защитата. Домакините пък опитаха ранен натиск, който доведе до два много опасни удара, но Пламен Илиев беше безпогрешен, спасявайки и двете опасности за своята врата. 

Въпреки натиска на Ференцварош беше осезаем, в 64' домакините трябваше да преклонят глава за 3-и път пред своя опонент. При центриране от корнер Вандерсон избра да насочи топката към близката греда. Там между трима Форстър успя да стреля с глава, насочвайки удара си в долния ляв ъгъл - втори гол за защитника и категоричен аванс от 3 гола за Лудогорец. 

С това беше убита и интригата в срещата. Домакините се опитаха да отбележат почетен гол, но най-деен в пропуските беше Исаел, който с неточните си отигравания заслужи освиркванията на публиката. В последните 10 минути Кешеру получи няколко добри подавания в наказателното поле, но не успя да ги отиграе добре и да направи резултата още по-категоричен - 0:3 след 90 минути на стадион "Групама Арена". 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

Старши-треньорът на Лудогорец Станислав Генчев направи 1 промяна в състава си спрямо битката с Дунав през уикенда. Станислав Манолев сяда на пейката за сметка на Драгош Григоре, като румънецът застава до Форстър в централната защитна линия. Само двама (Недялков и Марселиньо) пък бяха на терена при последния сблъсък между двата отбора, завършил 2:3 за унгарската селекция. 

Ференцварош: Дибуж, Ловренчич, Блажич, Фримпонг, Хейстер, Каратин, Сигер, Исаел, Нгуен, Зубков, Боли

Лудогорец: Пламен Илиев, Форстър, Недялков, Григоре, Сисиньо, Анисе, Баджи, Марселиньо, Вандерсон, Лукоки, Кешеру

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Българският тим стартира по невероятен начин тазгодишното си участие в турнира. Въпреки че изостана с 0:1 до почивката на мача срещу ЦСКА, селекцията на Станислав Генчев доведе срещата до пълен обрат и гръмка победа с 5:1 над руския гранд. На всичкото отгоре втората загуба от Ференцварош се оказа и последна за Лудогорец, който вече два месеца не познава вкуса на поражението и се представя страхотно на всички фронтове. 

Унгарският клуб обаче е в не по-слаба форма. Да, отборът изпусна шанс да се класира в Шампионска лига, след като Динамо Загреб разби селекцията на тима с 4:0, и то като гост, но Ференцварош е в серия от 7 мача без поражение. В този диапазон бяха записани 6 победи и престижно реми като гост на Еспаньол. 

Както е известно, вече два пъти станахме свидетели на зрелищни битки между днешните съперници в Лига Европа. В Унгария те завършиха при 2:1 в полза на домакините, а в реванша Лудогорец можеше да се добере и до обрат, но пропуски лишиха българския тим поне от равенство - 2:3 за Ференцварош. 

Стартовите състави очаквайте към 19:00 часа! 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички