Лудогорец се опита да се надиграва и отнесе 3 гола от Милан


Лудогорец се опита да се надиграва и отнесе 3 гола от Милан
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

8852 0

За втора поредна година Лудогорец може да отпадне още на фаза 1/16-финалите в Лига Европа. Българският шампион беше тотално безовреден от Милан, като "росонерите" спечелиха с 0:3 гостуването си в Разград и свършиха до голяма степен работата си по класирането в следващата фаза на надпреварата.

Лудогорец диктуваше събитията на терена през първото полувреме, но трудно намираше пространства в наказателното поле заради компактната схема на гостуващата селекция. В 45' пък домакините получиха тежък удар за край на полувремето, след като Кутроне беше изпуснат от Пластун и Моци и с глава даде аванс на "орлите".

Вандерсон, който беше оставен на пейката, влезе през второто полувреме и определено раздвижи играта на своите, а Даков дори удари греда. В първата си атака за полувремето обаче Милан стигна до дузпа. Моци фаулира по глупав начин Кутроне, а в 62' Родригес изпълни точно отсъдения 11-метров наказателен удар - 0:2. Борини в добавеното време вкара за 0:3.

По този начин Милан остава непобеден през 2018 година и взе важен аванс преди реванша на "Сан Сиро" след седмица. За Лугодорец това беше първи мач през годината, в който тимът игра като равен с равен с намиращия се във форма италиански гранд, но не успя да се възползва от малкото положения, които се откриха пред тима.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Срещата започна с изпълнение на център от Милан. Първата ситуация в мача пък беше в полза на Кесие, който стреля от 20 метра, но в страни от вратата. В 4' пък Мисиджан нахлу опасно покрай аутлинията, но беше фаулиран точно на границата на пеналтерията. Лукоки изпълни и изненадващо реши да стреля, а топката премина малко встрани от вратата.

Лудогорец започна впечатляващо мача, като атакуваше по лявото крило през Върджил Мисиджан. Милан прие ролята на отбраняващ се тим, като не създаде нищо интересно в началните минути на двубоя в Разград.

Постепенно "росонерите" излязоха от собствената си половина, а в 17' получиха и първото си добро положение. Те разиграха в триъгълник пред наказателното поле, а Бонавентура изведе Кутроне в наказателното поле. В последния момент обаче Пластун подложи крак и блокира удара на младия нападател на италианския гранд.

Лекото затишие на терена беше нарушено от Лукас Саша, който в 30' центира отлично в наказателното поле, където Донарума се рамина с топката, а Свиерчок се размина с топката на сантиметри - страхотен шанс за домакините.

Само няколко секунди преди края на първото полувреме Милан разигра корнер "късо", като Чалханоглу комбинира с Бонавентура, а той центрира пред малкото наказателно поле. Там защитата на домакините остана статична, а Кутроне засече с глава за 0:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Лудогорец започна силно вторите 45 минути и още 3 минути след подновяването на играта Марселиньо се озова на отлична позиция в наказателното поле. Той обаче стреля много слабо и Донарума спаси. В 53' пък Дяков със страховит удар от границата на наказателното поле разтресе напречната греда зад Донарума.

В 63' обаче Лудогорец понесе нов тежък удар. След сериозни възход в играта на тима, се стигна до една грешка, която може да коства много на отбора. Милан се понесе в атака и топката стигна до Кутроне в наказателното поле. В опит да се освободи от Моци той се опита да го надбяга, но не директно към вратата. Румънският защитник започна да изостава, но вместо да промени позицията си, просто го избута с ръка - дузпа за Милан. Резервата Рикардо Родригес реализира безпроблемно и направи резултата 0:2.

След втория гол Лудогорец спря да играе по начина, по който го правеше в началото на второто полувреме, докато "росонерите" спокойно затвориха постъпите към вратата си и нямаха особен интерес към офанзивната част на играта. В добавеното време обаче Лудогорец допусна поредна грешка, след като атака по крило доведе до центриране в наказателното поле, а от воле резервата Борини направи 3:0.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 8. Лукас Саша, 12. Анисе, 18. Дяков, 30. Моци, 32. Пластун, 70. Шверчок, 84. Марселиньо, 92. Лукоки, 93. Мисиджан

МИЛАН: 99. Донарума, 2. Калабрия, 5. Бонавентура, 8. Сусо, 10. Чалханоглу, 13. Романьоли, 19. Бонучи, 20. Абате, 21. Биля, 63. Кутроне, 79. Кесие

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Това ще е първият официален двубой за Лудогорец през 2018 година. Отборът проведе солидна подготовка в Турция, където се изправи срещу много сериозни съперници в опит да се подготви максимално за мачовете срещу италианския гранд.

Милан, който на моменти играеше трагично от началото на сезона, се намира във възход под ръководството на Дженаро Гатузо. През настоящата календарна година "росонерите" имат 4 победи и 2 равенства, като спечелиха и дербито с Лацио в Серия А. Отборът постепенно намира добър игрови ритъм и това определено е лоша новина за "орлите".

Старши-треньорът на българския тим Димитър Димитров - Херо има един сериозен проблем в своя състав. Натанаел няма да може да вземе участие в мача заради наказание, като той е един от най-добрите играчи в отбора през последните 2 години. За Милан Никола Калинич е под въпрос, но той в последните месеци е резерва в италианския тим.

Очаквайте в 20:00 стартовите състави на двата отбора!

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички