В мач за честта си Лудогорец не загуби от Байер Леверкузен


В мач за честта си Лудогорец не загуби от Байер Леверкузен
Снимка: Официален сайт на Лудогорец

4902 0

Лудогорец и Байер Леверкузен завършиха 1:1 в предпоследния мач в груповата фаза на Лига Европа. Този мач нямаше никакво значение за "орлите", тъй като вече нямат шанс да продължат напред в турнира. Марселиньо се разписа за разградчани, а за немския тим Вайзер изравни резултата.

Байер Леверкузен води в групата с 10 точки, пред Цюрих с 9, АЕК Ларнака с 5 и Лудогорец с 3 точки. В последния си мач Лудогорец ще приеме Цюрих в Разград.

Домакините започнаха със самочувствие двубоя и наложиха натиск от началото на срещата. Още във 2' Аларио стреля опасно, но мина покрай вратата на Ренан. В първите 10-ина минути "орлите" почти нямаха възможност да играят с топката и да прекъснат инициативата на немците.

В 21' Лудогорец организира бърза атака от дясно през Вандерсон. Тя обаче не доведе до нищо опасно, тъй като центрирането в наказателното бе блокирано от защитник на домакините. Две минути след това отново след бърза атака, минала през Жоао Паоло, Вандерсон прати топката високо над вратата.

В 28' се стигна до опасност пред вратата на Байер след корнер за Лудогорец. Швиерчок остана под топката, а ударът на Жоао Пауло бе неточен. Въпреки че българският шампион започна да поглежда по-смело към противниковата врата, първата част завърши без нито едно чисто положение и за двата тима. 

Втората част започна с няколко добри атаки за домакините. В 56' Вендел стреля отдалеч, но Ренан направи чудесно спасяване, след като секунди преди това не боксира особено удачно. Малко преди и Шрек стреля, но не достатъчно точно.

В 68' влезлият като резерва Марселиньо изведе Швиерчок сам срещу вратаря, но полякът не успя да реализира. Минута по-късно Марселиньо се възползва от подаване на нападателя, но бразилецът не сгреши и откри за разградчани. В 80' се стигна до най-чистото положение за домакините през втората част. От точката на дузпата Бейли стреля мощно, но Терзиев се хвърли и отлони топката, а след това и ударът на Хаверц не бе точен. 

В 84' домакините стигнаха до изравнително попадение след опасен пряк свободен удар заради игра с ръка на Сисиньо. При центрирането Ренан не се намеси никак добре и не изби добре топката. Тя попадна във Вайзер, който от малък удар намери опразнената врата. Минута по-късно Драгович за късмет на Лудогорец не успя да засече топката от корнер. 

ПРЕДИ МАЧА

Двубоят е важен за Лудогорец и от финансова гледна точка, тъй като победите в Лига Европа носят по 570 000 евро, а равенството - 190 000 евро. Победителят в групата прибира 1 милион, което дава мотивация на Байер. Мачът има значение и за клубния коефициент на "орлите", защото през следващия сезон ще отпадне този от 2014/2015 година.

Липсващ за Лудогорец е бразилецът Густаво Кампаняро, който получи травма по време на последния мач на отбора в Първа лига срещу Локомотив Пловдив. Наставникът обаче има достатъчно опции за рокади в неговата зона. Натанаел пък е с контузия. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ:

БАЙЕР: 28. Йозджан, 3. Ретсос, 6. Драгович, 7. Паулиньо, 9. Бейли, 11. Телин, 13. Аларио, 18. Вендел, 20. Арангиз, 23. Вайзер, 30. Шрек

ЛУДОГОРЕЦ: 33. Ренан, 4. Сисиньо, 5. Терзиев, 30. Моци, 90. Форстър, 18. Дяков, 44. Горалски, 8. Саша, 88. Вандерсон, 37. Жоао Пауло, 70. Швиерчок

 

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички