Лацио не допусна нова изненада срещу Динамо Киев, Имобиле се скъса да пропуска (ВИДЕО)


Лацио не допусна нова изненада срещу Динамо Киев, Имобиле се скъса да пропуска (ВИДЕО)
Снимка: Gulliver/GettyImages

1460 0

Отборът на Лацио се класира за 1/4-финалите на Лига Европа, след победа с 2:0 като гост над Динамо Киев на стадион "Олимпийски" в украинската столица. Преди седмица изненадващо Динамо стигна до 2:2 на "Олимпико" в Рим, но днес класата на "орлите" си каза думата и те преодоляха тази фаза на втория по сила европейски клубен турнир.

Срещата бе една от най-трудните за вратаря на домакините Денис Бойко. Цяла вечер той бе тормозен от направилия страхотен мач Фелипе Андерсон. Фланговият играч и през първото, и през второто полувреме бе най-деният играч в тима на Симоне Индзаги.

Точно на обратния полюс пък бе звездата на "орлите" Чиро Имобиле. От началото на сезона той има впечатляващите 34 гола във всички турнир, а ако бе вкарал положенията си днес, можеше да ги закръгли поне на 40. През първото полувреме той на два пъти бе извеждан срещу Бурки, като първия път стражът спаси, а при втория добре се намеси защитник на украинския тим. Най-чистото положение за нападателя пък бе в края на първата част, когато той бе оставен очи в очи с Бурки пред наказателното поле, когато стражът на Динамо се намеси и изби с ръце, като на повторенията се видя, че това трябваше да бъде нарушение за игра с ръка извън наказателното поле.

Изненадващо първият гол бе дело на Лукас Лейва. Бразилецът бе оставен непокрит след центриране от корнер на Луис Алберто и с глава разпечата вратата на Бурки.

7' преди края на срещата, отново от корнер, Луис Алберто центрира от корнер, Луис Фелипе отклони с глава, а Стефан де Фрай бе оставен непокрит и от два метра нямаше проблем да удвои аванса на своя тим.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички