Крепостта "Сан Мамес" падна под владение на Марсилия


Крепостта "Сан Мамес" падна под владение на Марсилия
Снимка: Guliver/GettyImages

969 0

Олимпик Марсилия продължава уверения си ход в Лига Европа. Воденият от Руди Гарсия отбор за втори пореден път спечели лесно срещу Атлетик Билба, като този път Димитри Пайет и компания спечелиха с 2:1 на "Сан Мамес". Така с общ резултат 5:2 френският гранд се класира за четвъртфиналите на турнира.

В началото мачът бе равностоен с лек натиск на домакините, но в 38-ата минута Димитри Пайе получи в наказателното поле, финтира защитник и бе съборен, а съдията посочи бялата точка. Самият Пайе изпълни 11-метровия удар и хладнокръвно откри резултата.

В 52-ата минута гостите вкараха и втори гол, с който окончателно убиха и малката надежда на Атлетик за обрат. Лукас Окампос получи отляво, освободи си пространство и с диагонален удар прати топката неспасяемо в мрежата за 0:2.

Домакините също имаха своите шансове в мача и в 74-ата минута успяха да върнат един гол. Защитник на Марсилия не успя да изчисти една центрирана топка и с глава я прати в лицето на Раул Гарсия, след което Иняки Уилямс бе най-съобразителен и отблизо я вкара във вратата за 1:2.

В 77-ата минута испанците останаха с човек по-малко на терена. Ариц Адурис извърши грубо нарушение, за което получи втори жълт и червен картон.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички