Кошмар за Рома! Груба съдийска грешка в 95' отне победата на "вълците"


Кошмар за Рома! Груба съдийска грешка в 95' отне победата на "вълците"
Снимка: Getty Images/Guliver

2304 0

Италианският гранд Рома бе жестоко ощетен в своя трети мач от груповата фаза на Лига Европа. "Вълците" разделиха точките с лидера в Бундеслигата Борусия Мьонхенгладбах след 1:1 в Рим. Победата на домакините изглеждаше в кърпа вързана, но късно в добавеното продължение на мача резултатът бе изравнен.

В 32-рата минута Николо Дзаниоло изведе Рома напред в резултата. Преднината на римляните се запази през целия мач, за да се стигне до 95-ата минута, в която главният арбитър на срещата Уилям Колъм посочи бялата точка в наказателното поле на домакините за игра с ръка на Крис Смолинг.

От повторенията обаче ясно се вижда, че топката не се удря в ръката на бившия футболист на Манчестър Юнайтед, а в неговата глава. Това убегна от погледа на съдийския екип, а липсата на ВАР в турнира на практика отне победата на Рома, подарявайки гол на гостите от Германия. Дузпата бе реализирана от Ларс Щиндл.

По този начин Рома допусна второ равенство в груповата фаза, но остава лидер с пет точки. За Борусия Мьонхенгладбах пък това бе едва втората им спечелена точка в Лига Европа, но въпреки това остават на само три точки от лидера в подреждането. В другата среща от групата Истанбул ББ победи с 1:0 тима на Волфсбергер.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички