Капитанът на Арсенал се завръща за мача с Карабах


Капитанът на Арсенал се завръща за мача с Карабах
Снимка: Getty Images/Guliver

1081 0

Централният защитник на Арсенал Лоран Косчелни е готов за игра и се очаква да започне като титуляр в двубоя срещу азербайджанския Карабах в турнира Лига Европа. Това ще бъде първият старт на французина за "артилеристите“ от май месец насам, когато той получи тежка травма на ахилеса в полуфинала за Лига Европа срещу Атлетико Мадрид. В последствие той пропусна Световното първенство в Русия, но се завърна наскоро за младежката формация на "топчиите“ до 23 години.

"Ще използваме някои от по-младите момчета утре, както и Лоран Косчелни, той се завръща в стартовия състав, Вече постигнаха основната си цел и тя бе класиране на първо място в групата. Но ние уважаваме надпреварата и Карабах и ще излезем за победа. Ще дадем шанс утре на футболисти, които нямат голям опит, но трябва да поемат отговорност и да придобият по-голямо самочувствие, участвайки в подобни срещи. Също така, ние ще изиграем доста мачове в следващите 10 дни. Имаме четири двубоя и всеки един от тях е важен“, добави испанецът.

След мача с Карабах, за Арсенал предстои гостуване на Саутхемптън, като в момента тимът разполага с ограничен брой централни защитници. Сократис Папастатопулос и Шкодран Мустафи са наказани, докато Константинос Мавропанос и Роб Холдинг са контузени. Въпреки това Емери заяви, че може и да не рискува с Косчелни като титуляр в двубоя със "светците“ във Висшата лига, казвайки че има алтернативи пред себе си.

АРСЕНАЛ ВЗИМА ЗАЩИТНИК ОТ ГРАДСКИ СЪПЕРНИК

"Ще решим след мача утре, защото това е първата среща за Косчелни след завръщането му от тежка контузия. Ще видим дали той ще е способен да изиграе 90 минути. Може да използваме на позицията централен защитник Начо Монреал или Щефан Лихщайнер. Трябва да видим как ще се чувства Лоран след утрешния двубой“, завърши испанският специалист.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички