Голово шоу в едно полувреме доближи Арсенал до 1/2-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)


Голово шоу в едно полувреме доближи Арсенал до 1/2-финалите в Лига Европа (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images/Guliver

4919 0

Отборът на Арсенал постигна комфортна победа на своя "Емирейтс" срещу ЦСКА Москва в първи 1/4-финален мач от Лига Европа. Играчите на Арсен Венгер спечелиха с 4:1 и са близко до класиране в следващата фаза.

И петте гола паднаха през първите 45', като Аарън Рамзи и Александре Лаказет вкараха по две попадения, а Александър Головин бе точен за гостите след прецизно изпълнение на свободен удар.

През втората част "топчиите" продължиха с атаките си, удариха и веднъж гредата на руския тим, но не стигнаха до пети гол. 20-ина минути преди края на срещата българският национал Георги Миланов се появи като резерва за тима от руската столица, но не успя да помогне на отбора си да стигне до втори гол.

Отборът на Арсенал започна ударно срещата и още в 4' Хенрих Мхитарян като по чудо не откри. Начо напредна добре от ляво и комбинира с Мхитарян, който бе в наказателното, но ударът на последния се оплете във външната част на мрежата.

В 7' топката се озова в мрежата на Акинфеев, след като Йозил бе изведен от дясно и центрира към Рамзи, който бе точен, но немският национал бе в засада, заради което попадението бе отменено.

Неизбежното се случи в 9'. След многоходова атака, преминала през всички играчи на "топчиите" в атака, Рамзи получи от Бейерин и уелският национал не сгреши - 1:0.

Обратно на показаното тимът на ЦСКА Москва изравни след 16' игра. 20-годишният Головин, който е сред трансферните цели на "топчиите" застана зад топката при отсъден свободен удар и с прекрасно изпълнение направи 1:1.

Секунди по-късно взетият под наем от Лестър Муса бе изведен добре в наказателното поле на "артилеристите", но мощният му шут излезе на сантиметри в аут.

В 22' Йозил направи един от характерните си пробиви в наказателното поле на притвника, където бе спънат от Шиников, а зад топката при отсъдената дузпа застана Александре Лаказет, който не сгреши - 2:1.

В 28' се стигна и до най-красивия момент в мача. Месут Йозил центрира в наказателното поле, където Рамзи бе оставен непокрит. Топката не бе удобна, но уелсецът я изигра много технично и прехвърли капитана на руския тим - 3:1.

Не бяха изминали и 35' и Арсенал поведе с 4:1. Йозил бе изведен добре от ляво и центрира към наказателното поле, където Лаказет имаше време да нагласи топката си на левия крак и прецизно да я прати в ъгъла на Акинфеев.

И през втората част натискът на домакините продължи, като в първите 10' Аарън Рамзи на два пъти можеше да оформи своя хеттрик, а пропуск направи и Джак Уилшър.

В 73' на терена за руския гранд се появи българският национал Георги Миланов, който замени Начо.

Преди мача

Отборът на Арсенал продължава уверено в турнира Лига Европа. Това остана единственият трофей, който играчите на Арсен Венгер могат да спечелят през настоящата кампания, а това се видя в предишната фаза, когато италианският гранд Милан бе отстранен.

Единственият проблем, който Венгер има за тази среща е Санти Касорла, който лекува поредната си контузия.

ЦСКА Москва с Георги Миланов в отбора си имат своите шансове за успех в надпреварата. За първи път двата отбора се изправят един срещу друг през сезон 2006/2007 година, когато срещата в английската столица завършва 0:0, а мачът в Москва завършва с минимален успех за руския тим. 

Състави:

Арсенал: Чех, Монреал, Косчелни, Мустафи, Бейерин, Уилшър, Джака, Рамзи, Мхитариян, Йозил, Лаказет

ЦСКА М: Акинфеев, В. Березуцки, Игнашевич, А. Березуцки, Кучаев, Головин, Начо, Дзагоев, Шеников, Вернблоом, Муса

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички