Гатузо разкри каква схема очаква от Лудогорец и обяви: Техният състав е по-опитен


Гатузо разкри каква схема очаква от Лудогорец и обяви: Техният състав е по-опитен
Снимка: Getty Images/Guliver

2562 0

Треньорът на Милан Дженаро Гатузо заяви, че отборът няма шанс да подцени тима на Лудогорец и определи, че настоящият състав на разградчани има много повече опит от италианския. В четвъртък двата тима излизат един срещу друг в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа на "Лудогорец Арена".

"Подхождаме с много голямо уважение към Лудогорец, доминира в България в последните 6 години. Видяхме, че може да трансформират своята игра. По един начин играят в първенството и по друг в Европа. А и в последните години те имат много по-голям опит от нас. Имат играчи като Лукоки, Сисиньо, Марселиньо. Чух треньора да казва днес, че се надява да ги подценим, но няма защо това да се случи и няма.

Относно това дали са се информирали за разградчани от играча на "росонерите" Лукас Билия, който вече веднъж е играл срещу българския тим, но с екипа на Лацио: "Черпим информация от много хора и места, в Италия имаме специална структура, която да го позволява. Не е нужно да питам него, тъй като в последните години Лудогорец е много силен и имаше сериозни мачове. Играят отличен футбол и имат отлични футболисти". 

"Не е важно кои футболисти играят, а и има няколко играча, които изграждат облика на отбора. Надяваме се утре да намерим празни пространства, знаем, че играят в две схеми и смятам, че утре ще е 4-3-3, но ще опитаме да се справим", сподели още Гатузо на въпрос дали е запознат с Козмин Моци и неговите изяви в европейските клубни турнири и специално моментът, в който застана на вратата срещу Стяуа и Лудогорец се класира в групите на Шампионска лига.

"Ще опитам да дам продължителност на тези добри изяви на тима и не мисля, че футболистите са изморени. Абсурдно е да се правят сметки в Европа, нашата цел е да преминем в следващия кръг и играем мач за мач. Фланелката на Милан тежи много и трябва да защитаваме престижа, който има клубът. За мен е огромна чест да съм в Милан в европейските клубни турнири и няма значение какъв е календарът", допълни още треньорът на Милан на пресконференция в Разград.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички