Дузпа не позволи на ЦСКА да вземе аванс срещу Зоря, всичко ще се реши в Украйна


Дузпа не позволи на ЦСКА да вземе аванс срещу Зоря, всичко ще се реши в Украйна
Снимка: Официален сайт на ЦСКА

9085 0

Отборите на ЦСКА и Зоря (Логанск) не се победиха в първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. Срещата между двата тима завърши при резултат 1:1, като всичко ще се реши в реванша в Украйна.

Момчетата на Люпко Петрович откриха резултата още в 12' чрез Евандро. Звездата на "червените" откри след като засече центриране по земя и не остави шанс на противниковия тим. В края на първото полувреме обаче новият защитник в тима на тима от "Българска армия" Албентоса игра с ръка в наказателното поле и последва сигнал за дузпа. Юрченко превърна възможността в гол, за да изравни резултата.

През втората част "червените" имаха своите положения, но не успяха да стигнат до втори гол. В главно действащо лице на "Васил Левски" пък се превърна главният съдия Сандро Шерер, който често подминаваше нарушения срещу българския тим. 

Срещата започна по най-добрия възможен начин за ЦСКА и още в 12' българския тим поведе в резултата. Отново Евандро бе героят за "червените", след като с мощен удар засече центриране по земя в наказателното поле.

Силната игра на ЦСКА продължи и след попадението. В 20' Иван Турицов центрира добре от дясно, като Али Соу укроти в наказателното поле и върна към Жеферсон, който пък стреля от въздуха, но без да затрудни вратаря Шевченко.

В последната минута от редовното време на първата част гостите от Зоря получиха шанс да изпълнят дузпа. При центриране в наказателното поле Албентоса легна за шпагат, но топката срещна ръката му и последва сигнал за 11-метров наказателен удар. Юрченко застана зад топката и прати Витаутас Черниаускас в обратния ъгъл, за да изравни резултата.

Още в първите минути на втората част тимът на Зоря имаше шанс да направи пълен обрат. Иванисеня получи шанс да стреля от около два метра към вратата на Черниаускас, но ударът му се озова извън целта.

18' преди края на срещата Соу бе фаулиран и последва сигнал за пряк свободен удар. Зад топката застана Тиаго, който стреля добре, но топката профуча край страничната греда на Шевченко.

Преди мача

Отборът на ЦСКА ще има тежка задача в третия предварителен кръг на Лига Европа. Момчетата на Люпко Петрович ще премерят сили с тима на Зоря (Луганкс), а двубоят ще се изиграе на националния стадион "Васил Левкси". Началният час на двубоя е 20:30.

До момента ЦСКА се е изправял срещу украинци три пъти в своята история. Съперници на "червените" са били на два пъти Динамо (Киев) и веднъж Шахтьор (Донецк). Равносметката е, че два пъти столичани са отпадали и веднъж са продължавали напред в Европа след среща с тимове от Украйна.

СЪСТАВИ:

Огромна изненада има в състава на ЦСКА. Треньорът Люпко Петрович няма да разчита на капитана Николай Бодуров, като защитникът дори не е в групата за мача!

ЦСКА: 30. Черниаускас, 25. Албентоса, 24. Томаш, 11. Занев, 19. Турицов, 16. Бикел, 15. Малинов, 3. Жеферсон, 20. Тиаго, 10. Евандро, 22. Соу

Зоря: 30. Шевченко, 7. Кочерин, 10. Комченовски, 11. Будкивски, 14. Михайличенко, 15. Вернидуб, 18. Тимчук, 19. Лунов, 20. Абе Хана, 21. Иванисениа, 80. Юрченко

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички