Драма до самия край, но Славия отпадна от Лига Европа


Драма до самия край, но Славия отпадна от Лига Европа

16816 0

Славия не успя да преодолее пасива от 1 "чист" гол срещу Хайдук (Сплит) и за съжаление отпадна от турнира Лига Европа. "Белите" загубиха с 2:3 битката с хърватския гранд на стадион "Васил Левски".

В 25' Юрич даде аванс на своите с глава, но в края на полувремето се стигна до равенство. След отъсдена дузпа срещу Чунчуков Галин Иванов беше точен - 1:1. Хайдук обаче натисна веднага след старта на второто полувреме, а в 55' се стигна до дузпа, точно изпълнена от Цакташ.

Славия отново успя да изравни с гол на Йомов и натисна в търсене на победата, но в крайна сметка Цакташ вкара второ попадение и донесе победата на "шахматистите" с 2:3 в София.

Така с общ резултат 2:4 Славия отпадна от надпреварата. "Белите" обаче оставиха сериозни впечатления с играта си, особено в този двубой. Грешки в защитата обаче костваха поне точката на играчите на Златомир Загорчич.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

В 25' влезлият принудително Юрич успя да реализира гол. Славия загуби топката в своята половина, като се стигна до центриране от дясното крило към точката за изпълнение на дузпии. Юрич стреля с глава и успя да реализира, след като не беше покрит от никого - 0:1.

Точно в края на полувремето Галин Иванов нахлу в наказателното поле между трима, топката му беше избита, но попадна в Чунчуков. Той беше фаулиран в наказателното поле, а Иванов изпълни страхотно отсъдената дузпа - 1:1.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

В началото на втората част Славия се опита да наложи териториален натиск, но той не донесе до нищо. В 55-ата минута пък гостите стигнаха до нова преднина. При една ситуация в наказателното поле Владислав Узунов игра с ръка и съдията посочи бялата точка. От наказателния удар капитанът Мийо Цакташ реализира.

В 71' Славия за втори път успя да изравни резултата, след като с първия си удар за второто полувреме тимът вкара за 2:2 с попадение на Йомов. В края на мача обаче Хайдук успя да вкара и трето попадение. Башич комбинира отлично за Цакташ, който успя да реализира втория си гол в мача - 2:3.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

СЛАВИЯ: Стергиакис, Велковски, Гамаков, Станисавлевич, Мартинов, Карабельов, Узунов, Иванов, Цветанов, Йомов, Чунчуков

ХАЙДУК: Любич, Фомичов, Лопес, Микулич, Юранович, Беширович, Бари, Цакташ, Гюрчо, Башич, Саид

ПРЕДИ ДВУБОЯ

В първата среща между двата отбора Славия се представи много добре в дефанзивен план и изпусна две отлични положения, преди да се стигне до гол във вратата на Георги Петков в 78' след грешка на защитата.

Сега надеждата на "белите" е, че този път защитата няма да допусне грешки, а в нападение ще бъдат реализирани положенията, които отборът доказа, че може да създава. Срещу Локомотив (Пловдив) Славия показа страхотна ефективност пред гола и Златомир Загорчич се надява това да бъде показано и срещу Хайдук.

Грандът от Сплит пристига в София след много тежко поражение от Осиек с 4:1, като това доказва, че "белите" все пак имат шанс срещу именития си съперник.

ГЛЕДАЙ НА ЖИВО

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички