Атлетико превзе Москва с брутален разгром и два гола на Торес


Атлетико превзе Москва с брутален разгром и два гола на Торес
Снимка: Guliver/GettyImages

1262 0

Атлетико Мадрид по категоричен начин се класира на четвъртфиналите на Лига Европа. След като спечели с 3:0 в първия мач срещу Локомотив Мосва в Испания, тази вечер възпитаниците на Диего Симеоне буквално прегазиха съперника си в столицата на Русия, достигайки до успех с 5:1.

Още през първото полувреме гостите имаха куп положения, но вкараха само един гол. В 16' Корея се освободи отлично от защитник, нахлу в наказателното поле и с диагонален удар с десния крак вкара за 0:1. Само 4 минути по-късно обаче Рибус върна равенството в резултата, отбелязвайки страхотен гол с шут от 20 метра - 1:1 до почивката.

Само 2 минути след подновяването на играта Фелипе Луис центрира отлично за Саул Нигес, който спокойто засече за 2:1. В 65' Гризман пък беше фаулиран в наказателното поле и Фернандо Торес реализира отсъдената дузпа за 3:1. Само 5 минути по-късно отново испанският ветеран беше изведен сам срещу вратаря и успя да реализира - 1:4.

5 минути преди края Корея успя да надиграе по прекрасен начин защитник на Локомотив, като го прехвърли в атака на скорост. Той реши да комбинира с влезлия на почивката Гризман, който се отчете с брилянтно изпълнение - точно преди подаването да бъде пресечено френският ас копна топката, прехвърли вратаря с удар от 14 метра и прати коженето кълбо с прецизна точност под горната греда - 1:5.

Така след общ резултат 8:1 Атлетико Мадрид се превърна в първия 1/4-финалист в турнира, след като испанският гранд надигра категорично и Копехнаген на 1/16-финалите. Момчетата на Диего Симеоне изглеждат като големия фаворит за триумф в турнира.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички