Арсенал продължава напред в Лига Европа след скучно равенство със Спортинг


Арсенал продължава напред в Лига Европа след скучно равенство със Спортинг
Снимка: Getty Images/Gulliver

969 0

Арсенал се класира на 1/16-финала в Лига Европа. Лондончани завършиха 0:0 със Спортинг (Лисабон) в група Е на Лига Европа. То обаче бе достатъчно за домакините на “Емиратс”, които събраха актив от 10 точки и вече със сигурност знаят, че продължават напред в турнира.

Двата отбора направиха доста скучно първо полувреме, като първата опасност дойде чак в 17'. Гендузи напредна отдясно и подаде към Уелбек във вратарското поле. Нападателят опита да стреля технично с пета, но топката бе изчистена на голлинията.

В 20' Уелбек отправи изстрел с глава, който обаче бе доста далеч от целта. В 30' Уелбек бе заменен от Обамеянг заради тежка контузия, която получи. Втората част започна доста по-обнадеждаващо. В 46' Пиер-Емерик Обамеянг стреля от движение към вратата, но волето му премина малко встрани от дясната греда.

В 58' Пиер-Емерик Обамеянг получи брилянтно подаване и пропиля голяма възможност, шутирайки от наказателното поле малко встрани от дясната греда. В 81' Мхитарян достигна до пусната топка в наказателното поле точно пред вратата, но ударът му в долния десен ъгъл беше много слаб и Рибейро направи лесно спасяване.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички