Арсенал показа малко, но напълно достатъчно, за да смачка БАТЕ


Арсенал показа малко, но напълно достатъчно, за да смачка БАТЕ
Снимка: Getty Images/Guliver

2902 0

След шокиращия резултат преди седмица и поражението от БАТЕ в Борисов, Арсенал не остави съмнение в много по-сериозната си класа и почти на ходом спечели с 3:0 срещу тима от Беларус на своя "Емиратс Стейдиъм".

"Артилеристите" започнаха отлично срещата с бърз гол - още в 3' Обамеянг предизвика хаус в пеналтерията на съперника и острото му центриране принуди Волков да си вкара автогол. 6 минути преди края на полувремето пък Мустафи отбеляза гола на успокоението - 2:0.

В 61' беше оформен крайният резултат. Влезлият като резерва Сократис също се разписа след центриране от корнер на Джака, вкарвайки само няколко минути след подявяването си на терена на мястото на Лоран Косчелни.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Още в 3' домакините поведоха, и то след автогол на водача в сблъсъка след първия мач. Обамеянг проби мощно по десния фланг и центрира в наказателното поле, където защитник на БАТЕ се размина с кълбото, но след това Волков си забоде автогол в опит да изчисти - 1:0 за "артилеристите".

Още преди гола Монреал можеше да се разпише след отлично подаване на Йозил, но беше блокиран от бранител. В 7' пък Алкс Иуоби опита много техничен удар към вратата на гостите, но топката профуча на сантиметри встрани от вратата.

В 10' БАТЕ можеше да изравни след отлична акция, при която с центриране сам срещу вратаря остана Драгун. Той стреля, но от голлинията Лихтщайнер съумя да избие и да опази ранния аванс на селекцията на Унай Емери.

След тотален натиск през първтото полувреме Арсенал най-накарая успя да нанесе втори удар. След центриране от корнер на Джака топката беше отправена към Шкодран Мустафи, който реализира с глава - 2:0.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Втората част отново започна с натиск на Арсенал, а гол падна в 60', и то малко след смяната на капитана Лоран Косчелни със Сократис Папастатополус. При центриране от корнер вратарят на беларуския тим се размина с топката, а влезлият 3 минути по-рано защитник се разписа с глава на празна врата - 3:0.

След 3-ия гол Арсенал рязко намали темпото, но БАТЕ не се възползва от това. "Жълтите" не опитаха да отбележат дори почетен гол, докато в търсене на гол по един пропуск направиха Обамеянг, Йозил и Джака, който завърши мача с две асистенции.

СТАРТОВИ СЪСТАВИ

ПРЕДИ ДВУБОЯ

Задачата пред "артилеристите" няма да е никак лесна, тъй като преди седмица загубиха изненадващо с 1:0 и сега очакванията са беларуският тим да опита да запази това си предимство. 

Аут от двубоя е Лаказет  заради наказание, но голмайсторът на тима Пиер Емерик Обамеянг е готов да стартира от първата минута срещу беларусите. Мейтланд-Найлс пропусна последната тренировка заради грип и е под въпрос за днес. Йозил, който пропусна първия мач заради грипен вирус, също е на линия и тренира нормално.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички