Златан реши поредно дерби за Милан, но и се контузи


Златан реши поредно дерби за Милан, но и се контузи
Снимка: Guliver/GettyImages

1338 0

Милан продължава да впечатлява всички в Италия, а за пореден път се доказва, че през цялото време на посредственост на "Сан Сиро" са имали нужда само от едно - Златан Ибрахимович. Шведският таран вкара първите два гола за победата с 3:1 над Наполи на "Сан Паоло", но за огромно съжаление на феновете на тима Ибра получи травма в лявото бедро. Предполага се, че той има разтежение и може и да изпусне няколко седмици игра, но това са само спекулации към настоящия момент. 

"Росонерите" започнаха вихрено срещата и имаха 2-3 отлични положения преди да дойде 20-ата минута. Тео Ернандес получи топка по лявото крило и с отлично центриране намери Златан, който с глава от 11 метра реализира за 1:0. Второто полувреме започна по идентичен начин, а в 54' Анте Ребич сервира отлична топка на Златан, който от метър нямаше как да сбърка - 2:0. 

Оттам нататък играта на Милан обаче не беше впечатляваща. В 63' Дрис Мертенс върна едно попадение след отличен пас на Марио Руи и не много добра намеса на Кяер, но само 2 минути след това Бакайоко получи втори жълт картон и беше изгонен от игра. Въпреки това до края Наполи имаше много положения, а Донарума направи няколко ключови спасявания. 

В добавеното време обаче "росонерите" удариха на контраатака, след като резервата Петер Хауге се подигра с Костас Манолас в наказателното поле, а след това с плътен удар успя да се разпише за крайното 3:1.  ​Така Милан събра 20 точки в своя актив и оглави класирането в Серия А, а Наполи остава на шеста позиция с 14 пункта.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички