Защитник на Ювентус е под въпрос за Евро 2020 заради контузия


Защитник на Ювентус е под въпрос за Евро 2020 заради контузия
Снимка: Guliver/GettYImages

2003 0

Защитникът на Ювентус Мерих Демирал ще се подложи на операция, след като разкъса кръстни връзки на коляното през уикенда, обявиха от шампиона на Серия А.

Освен това участието на турския национал на Евро 2020 е под въпрос. Бранителят откри резултата при успеха над Рома с 2:1 на „Олимпико“ в неделя, преди да получи тежката травма 15-ина минути по-късно, след като падна върху левия си крак при опит за игра с глава.

„Демирал разкъса кръстни връзки на лявото си коляно. В следващите дни той ще се подложи на операция“, споделиха от Юве в свое изявление. Времето за възстановяване при подобни контузии е между 4-6 месеца. Първият мач на Турция от Европейското първенство е срещу Италия на „Олимпико“ на 12 юни.

Италианският национал на Рома Николо Дзаниоло получи подобна травма в същия двубой. 20-годишният талант бе изнесен на носилка и облян в сълзи в 36-та минута и ще легне под ножа в Рим по-късно през деня. „Хайде, Николо! Очаквам те на терена по-решителен отвсякога“, написа селекционерът на „Скуадра Адзура“ Роберто Манчини в Twitter. А кои отбори опитаха да привлекат бранителя - вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички