Въпреки Ювентус и Роналдо: Милан може да спечели титлата, вярва Саки


Въпреки Ювентус и Роналдо: Милан може да спечели титлата, вярва Саки
Снимка: Getty Images/Guliver

980 0

Легендарният италиански треньор Ариго Саки смята, че Милан, който той води от 1987 до 1991 година и през сезон 1996/97, може да спечели първенството в Серия А. Според него на психологията на "росонерите" ще се отрази двубоя от втори кръг на шампионата срещу Наполи.

"Милан може да спечели Скудетото, заяви Саки, цитиран от "Corriere della Sera". - Ще обясня. Юве не е просто фаворит, той е суперфаворит. В същото време съм сигурен, че Гатузо е човек, на когото се възхищават. Той е изключителен професионалист, той може да се бори за титлата.

В този смисъл съботният мач срещу Наполи ще бъде изключително важен. Да поясня: не резултатът, а самата игра. Това ще бъде открита игра. Милан трябва да играе с високо вдигната глава, с психологията на добрия стар Милан. Ако го направят, самооценката на отбора ще се увеличи. Миналата година те имаха млад отбор. Мисля, че станаха по-силни.

Оценявам решението на Анчелоти, това е голямо предизвикателство. Не зная дали Наполи ще повтори резултатите от миналия сезон, но в едно нещо съм сигурен - Де Лаурентис кани най-добрите. Карло е маестро, мъдър човек. Той може да се справи с всяка ситуация.

Сари беше благословение за италианския футбол. Фактът, че Серия А го загуби, е срамен", каза още Саки.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички