Вратарски чудеса спасиха Удинезе от разгром срещу Ювентус, очерненият Роналдо вкара


Вратарски чудеса спасиха Удинезе от разгром срещу Ювентус, очерненият Роналдо вкара
Снимка: Getty Images/Gulliver

3272 0

Италианският хегемон Ювентус продължи победаната си серия в първенството и след гостуването на Удинезе. "Бианконерите" се наложиха с 2:0, като попаденията реализираха Бентанкур в 33' и Кристиано Роналдо в 37'. През втората част вратарят на "фриуланите" Симоне Скуфет спаси своя тим от пълен разгром с няколко добри намеси.

В класирането Ювентус остава убедителен лидер с 24 точки, на 9 от втория Наполи, като неаполитанците не са играли още в този кръг. Удинезе е едва на 15-о място в класирането със само 8 точки. Това бе трета поредна загуба за тях в Серия А.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Първото полувреме на срещата очаквано започна с натиск на Ювентус. Кристиано Роналдо бе сред най-дейните на терена и до 20' имаше две възможности, за да отбележи. Първо в 7' португалецът опита да стреля от далечно разстояние, но топката излезе в корнер, след като се отби в играч на Удинезе. В 17' Кристиано получи добро центриране от крилото и с глава отправи удар, който обаче премина над целта.

"Бианконерите" постигнаха целта си в 33' - след чудесно проведена атака Кансело центрира пред вратата на Скуфет. Там бяха Роналдо и Бентанкур, но уругваецът бе този, който засече топката с глава след скок. Това бе първото попадение през сезона за халфа. Ювентус продължи да натиска и в 36' можеше да удвои аванса си, но Скуфет спаси блестящо удар на Манджукич. Две минути по-късно логичното се случи - Манджукич се пребори за топката между двама защитници, видя къде е Роналдо и му подаде, а португалецът отправи достатъчно силен удар с левия крак, за да опъне мрежата на Удинезе за 0:2. 

Две минути преди края на първата част Манджукич се опита да блесне, след като засече топката от корнер с петичка. Ударът на хърватина обаче бе слаб и не затрудни вратаря на Удинезе. В ответната атака "фриуланите" стигнаха до най-чистата си ситуация пред вратата на Шчесни, но ударът на Барак нацели гредата.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Домакините излязоха след почивката с импулс в играта си. В 50' Удинезе можеше да намали изоставането си, след като след статично положение настъпи разбъркване пред вратата на Шчесни. Никой от играчите на Веласкес обаче не успя да насочи топката и играч на гостите изчисти. В 55' Дибала елегантно премина двама защитници и пробва изстрел, но не успя дори да намери вратата.

В 70' резервата Бернардески можеше да направи резултата класически за "бианконерите", след като отправи силен удар, насочен в долния ляв ъгъл на Скуфет. Вратарят обаче внимаваше и успя да избие в корнер. В следващите минути Ювентус диктуваше събитията на терена и търсеше нов начин да пробие вратата на съперника. Играчът под рамката обаче към този момент бе единственият, който играеше на ниво от отбора на Удинезе. В 74' той направи майсторско спасяване и с крак, след изстрел на Роналдо. 

В 85' Жоао Кансело отправи удар от далеч, но той срещна напречната греда. Преди това Скуфет се отличи с нова намеса и опази вратата си от трети гол. 

СТАРТОВИ СЪСТАВИ НА ДВАТА ТИМА

УДИНЕЗЕ: Скуфет, Барак, Бехрами, Де Паул, Фофана, Ларсен, Ласаня, Мандрагора, Нюйтинк, Самир, Троост-Еконг

ЮВЕНТУС: Шчесни, Алекс Сандро, Бентанкур, Бонучи, Кансело, Киелини, Дибала, Манджукич, Матюиди, Пянич, Роналдо

ПРЕДИ МАЧА

В 7 мача в първенството през новия сезон "Старата госпожа" няма загуба или равенство, само победи и е убедителен лидер в класирането с 21 точки. Съперникът им е едва на 15-а позиция с 8 точки, като навъртя две поредни загуби в Серия А.

Очаква се голямата звезда на Ювентус Кристиано Роналдо да излезе титуляр в мача. Друг е въпросът в какво психическо състояние ще бъде той, след като скандалът с обвинението за изнасилване гори с пълна сила и може да донесе много негативи на португалската звезда.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички