Виждаш тъмнокож противник, но няма да го обидиш расистки, а само просташки


Виждаш тъмнокож противник, но няма да го обидиш расистки, а само просташки
Снимка: БГНЕС

1361 0

Защитникът на „Лацио” Сенад Лулич рискува да бъде сериозно наказан, заради расистки обиди по адрес на бранителя на „Рома” Антонио Рюдигер след вчерашното дерби на Рим между двата тима, завършило 1:1.

„Рюдигер ни провокираше още преди мача. Преди две години продаваше чорапи и колани в Щутгарт, а сега се прави на феномен.” заяви Лулич пред „Медиасет”:

„Всъщност вината не е само негова, а и на тези, които са около него. Явно никой не го е научил на обноски”, добави още босненецът.

Антонио Рюдигер е германски национал, роден и израснал в страната. Той беше в групата на Германия за Евро 2016, но в крайна сметка пропусна надпреварата заради контузия.

Нападките на Лулич към германеца, че в миналото си е бил уличен продавач, по всяка вероятност ще донесат на босненеца строга санкция. „Лацио” така или иначе е отбор, който се бори с репутацията на „расистки”, заради прояви на ултрасите на „римските орли”.

В друго интервю след мача босненецът беше запитан дали ще се извини за коментара си, при което той отвърна: „Белите хора също продават чорапи”, намеквайки, че думите му не са били расистки.

Бившият защитник на „Рома” Кристиан Панучи, който е коментатор в „Медиасет”, заяви, че според него с изказването си „Лулич удари дъното”.

Медията потърси и официален отговор от "Рома", но от клуба бяха лаконични: „Думите на Лулич, говорят сами за себе си”./bTV

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Кога и как Григор Димитров спечели 8-цифрена печалба пари в тениса: Периодът, направил го милионер

Първата ракета на България Григор Димитров се радва на отлична форма вече не един и два месеца. Той показва най-добрия...

Реклама
Най-четени новини

виж всички