ВИДЕО: Фиорентина шокира Ювентус за Купата на Италия


ВИДЕО: Фиорентина шокира Ювентус за Купата на Италия

1670 0

Фиорентина поднесе голяма сензация в турнира за Купата на Италия, след като подхлъзна миналогодишни финалист Ювентус и стигна до победа с 2:1 в Торино в първи мач от полуфиналите в надпреварата.

Старши-треньорът на домакините Масимо Алегри беше заложил на голяма част от резервните си футболисти, като това до голяма степен наруши установения в отбора игрови ритъм. 

На терена бяха играчи като Коман, Огбона, Падоин и Пепе, като голямата причина за това е двубоят срещу Борусия (Д), който е през следващата седмица.

Така се стигна до 11', в която през центъра Салах беше изведен на скорост в половината на Ювентус, той напредна покрай Бонучи и с точен удар прониза вратата на Сторари - 0:1.

Все пак в 24' домакините успяха да отговорят, след като Симоне Пепе успя да намери с чудесно центриране Йоренте, който от близко разстояние нямаше как да сбърка - 1:1.

До края на полувремето Фиорентина пропусна няколко шанса, като Гомес и Басанта не бяха точни в завършващата фаза, а в 32' Басанта нацели и греда - 1:1 до почивката.

Началото на второто полувреме отново беше в полза на "виолетовите", след като в 47' Мика Ричардс се отчете с голям пропуск, но в 56' Салах реши всичко в мача.

Той се възползва от грешка на Маркизио при изнасянето и напредна в наказателното поле, пронизвайки за втори път Сторари - 1:2.

До края на полувремето Ювентус така и не успя да реагира адекватно, а Нето се отчете с две спасявания, запазвайки аванса на своите.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички