Вече са ясни всички изпадащи отбори от Серия А, Милан пък се класира за Европа


Вече са ясни всички изпадащи отбори от Серия А, Милан пък се класира за Европа
Снимка: Getty Images/Gulliver

1594 0

СПАЛ победи у дома Сампдория с 3:1 в среща от последния 38-и кръг и остана в италианската Серия А. Мирко Антенучи  и Аберто Граси се разписаха за домакините. Гостите останаха в намален състав още в 32-ата минута, когато Капрари бе изгонен с втори жълт и съответно червен картон, а полякът Давид Ковнацки вкара почетния гол.

От италианския елит изпадна Кротоне, който падна с 1:2 при визитата си на вицешампиона Наполи и се присъедини към Верона и Беневенто, който още преди този последен кръг знаеха, че ще играят в Серия Б от следващия сезон.

Отборът на Милан пък се класира за групите на Лига Европа през следващия сезон. "Рсонерите" разгормиха с 5:1 на Фиорентина на "Сан Сиро". Двубоят беше последен за сезона, а "червено-черните" си гарантираха шестото място с 64 точки. Джовани Симеоне беше точен в 20-ата минута, но след това Милан сътвори истински обрат. Хакан Чалханоглу изравни от фаул в 23-ата минута, а Патрик Кутроне в 42-ата минута донесе пълен обрат. Никола Калинич вкара за 3:1, а отново Кутроне в 59-ата минута увеличи преднината на своя тим. Бонавентура вкара последното попадение.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Стотици милиони: Колосалната точна сума пари, която Григор Димитров е заработил през цялата си кариера

Наскоро най-добрият български тенисист Григор Димитров отбеляза 600 поредни седмици в топ 100. Гришо се сблъска...

Реклама
Най-четени новини

виж всички