В зрелищно дерби: Наполи и Милан не се победиха и зарадваха Ювентус и Интер (СНИМКИ)


В зрелищно дерби: Наполи и Милан не се победиха и зарадваха Ювентус и Интер (СНИМКИ)
Снимка: GettyImages

1552 0

Наполи и Милан не излъчиха победител в дербито помежду си. Двата италиански гранда завършиха при резултат 2:2 двубоя от 10-тия кръг на Серия А.

 

Резултата в 22-рата минута на мача откри Оливие Жиру. Само 10 по-късно отново той удвои преднината на своя отбор. Едно от попаденията върна Матео Политано в 50-тата минута. Джакомо Распадори възстанови паритета в 63-тата минута.

Как се разви двубоят?

ГОООЛ! В 22-рата минута Милан поведе. Оливие Жиру откри резултата в мача, след като получи много добро центриране от Марио Риу. Централният нападател се извиси над всички, отправяйки точен удар с глава.

Само 5 минути по-късно Наполи можеше да се върне в двубоя. Хвича Кварацхелия получи пас от Пьотр Желински отляво. Техничарят преодоля Давиде Калабрия, продължавайки на дясно. От втора греда Матео Политано не съумя да засече добре топката и пропусна.

ГОООЛ! Това даде шанс на "росонерите" да потърсят втори гол, който падна в 32-рата минута. Отново Жиру бе под светлините на прожекторите. Таранът вкара и второто си попадение с глава след центриране на Калабрия, пращайки коженото "кълбо" в десния ъгъл на вратата.

Две минути преди да изтекат редовните първи 45 гостите можеха да направят резултата класически. Тео Ернандес намери Тижани Райндерс, който от точката за изпълнение на дузпи не съумя да уцели вратата.

ГОООЛ! Само 5 минути след почивката Наполи се върна в срещата. Марко Пелегрино не успя да изчисти добре топката, което даде шанс на Политано да овладее в пеналтерията. Той отправи силен шут, матирайки Майк Менян.

В 63-тата минута Джакомо Распадори възстанови паритета в мача. Италианецът получи шанс да изпълни пряк свободен удар на около 25 метра от противниковата врата след нарушение срещу Симеоне. Той се възползва от възможността по най-добрия начин, правейки резултата 2:2.

Милан от своя страна мигновено опита да си върне преднината. В 68-ата минута Рафаел Леао пробва да го стори с хубав шут от сериозна дистанция, но Мерет отрази. Последва корнер, при който Пелегрино отново тества вниманието на стража, който бе непоколебим.

Минута преди да изтекат редовните 90 домакините останаха с играч по-малко Натан действа непозволено спрямо Лука Ромеро, получавайки втория си жълт картон в мача.

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички