В Италия разкриха: Собственикът на Милан е пред фалит, бъдещето на клуба не е ясно


В Италия разкриха: Собственикът на Милан е пред фалит, бъдещето на клуба не е ясно
Снимка: БГНЕС

1381 0

Италианските журналисти Милена Габанели и Марио Геревини от "Corriere della Sera" направиха скандално разкритие за собственика на Милан Йонхон Ли. Според изданието и разследващите, китайският собственик на клуба е пред фалит, а банковите му сметки са празни. Когато той закупи "росонерите" е имал достатъчно средства, но сега нещата са различни.

В момента двамата журналисти са в Шенжен, град в Южен Китай с население от около 10 милиона души. Там те разбират, че китайският милионер е неплатежоспособен, като той и холдинговото му дружество са преследвани и съдени от кредитни банки. Йонхон е собственик на китайския eBay, познат още като Taobao, но след закупуването на гранда от Милано за 740 милиона евро, бизнесът му е тръгнал надолу.

Поради проблемите с бизнеса си, китайският мултимилионер е продал 11,39% от акциите си в друга от големите си фирми - Zhuhai Zhongfu, от което е взел 60 милиона евро. Тези пари обаче ще стигнат само за погасяването на част от натрупаните задължения към банките. 

Преди дни Комисията за регулиране на ценните книжа в Китай обяви началото на разследванията на предполагаеми пазарни престъпления, извършени от холдинговата компания Shenzhen Jie Ande, която е собственост на Ли и е в неплатежоспособност. 

Габанели и Геревини разкриват още, че през януари изпълнителният директор на Милан Марко Фасоне е търсил около 300-400 милиона евро от собственика, за да погаси един от най-големите заеми на тима. Тогава той разбира, че Ли не е платил задълженията си към банката в Кантон, която е разкрила, че той е в несъстоятелност и скоро ще обяви, че холдингът е в несъстоятелност. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички