В Италия поискаха сериозна промяна в системата "Видео асистент рефер" (ВАР)


В Италия поискаха сериозна промяна в системата "Видео асистент рефер" (ВАР)
Снимка: Getty Images/Guliver

2271 0

Италианската футболна асоциация поиска от Международния футболен борд (ИФАБ) въвеждане на система, в която тимовете от Серия А могат да оспорват решенията на главните съдии и искат намеса от ехнологията ВАР.

Топ елитът на италианския футбол въведе Системата за видеоповторение през 2017-2018, но получи критики от треньорите, които смятат, че технологията трябва да погледне отново върху противоречивите решения, направени от арбитрите на терена. Наполи и Парма бяха последните два тима, които изразиха недоволството си от ВАР миналия уикенд заради грешни отсъждания, направени от съдията, след като не получиха дузпи, и от местната футболна асоциация смятат, че на мениджърите трябва да им е позволено да оспорват решенията, подобно на „ястребовото око“ в тениса.

От Италианската футболна асоциация споделиха, че са получили молби от няколко клуба в Серия А и неофициално са отнесле проблема до ФИФА, казвайки, че са готови да експериментират с употребата на обжалвания в определен времеви диапазон и процес, специфично определен от ИФАБ. Международният футболен борд ще проведе своята годишно събрание на Управителния съвет на 29 февруари в Белфаст, където ще бъдат обсъдени проблеми като бъдещото развитие на ВАР и протоколите при сътресение.

Президентът на Италианската ФА Габриеле Гравина също поиска от шефа на съдийската комисия Никола Рицоли да инструктира реферите да използва повече повторения на противоречиви ситуации, след като битката за титлата в първенството започва да се нажежава. Интер и Ювентус поделят върха, като „нерадзурите“ са с по-добра голова разлика, докато третият Лацио е на точка зад тях в таблицата.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички