В Италия: Наказаха Пол Погба за 4 години извън футбола след допинг скандала


В Италия: Наказаха Пол Погба за 4 години извън футбола след допинг скандала
Снимка: Getty Images

866 0

Полузащитникът на Ювентус Пол Погба е дисквалифициран за 4 години от футбола, съобщава "Tuttosport". Причината за това е допинг, с който бе хванат французинът през октомври 2023 година, проваляйки се на два теста.

Какво се случи през октомври 2023-та

В пробата на бившата звезда на Манчестър Юнайтед бе открито високо ниво на тестостерон. Адвокатите на футболиста поискаха евентуалното му 4-годишно наказание да бъде намалено до 2 години, но това искане не бе уважено.

Ювентус разтрогва с него, ако наказанието е официално

Погба играе за "старата госпожа" от лятото на 2022 година. През миналия сезон той записа само 10 мача във всички турнири, в които се отчете с една асистенция.

Френският футболист има договор с "бианконерите" до юни 2026 година. В момента той е на 30 години, а при това наказание би стоял извън футбола до 34-годишна възраст.

Според медиите в Италия Ювентус ще прекрати едностранно договора си с Погба в случай на официална дисквалификация, за каквато информира и известният журналист Фабрицио Романо, известен със своята достоверност. А ето колко падна заплатата на Погба заради скандала. 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички