В Италия: Гуардиола се разбра с Ювентус за дългосрочен контракт


В Италия: Гуардиола се разбра с Ювентус за дългосрочен контракт
Снимка: Getty Images/Guliver

5909 0

Ювентус е много близо до привличането на Хосеп Гуардиола за нов треньор на тима. Според италиански медии испанецът е договорил личните си условия по контракта с "бианконерите". Според журналиста от Radio Sportiva - Федерико Дженарели, мениджърът на Манчестър Сити се е срещнал в Милано със спортния директор на "Старата госпожа" Фабио Паратичи.

Според италианския колега Гуардиола ще подпише 4-годишен контракт с италианския гранд, а официалното обявяване на сделката ще бъде на 14 юни. Със сигурност английският клуб ще получи компенсация от Ювентус, тъй като Гуардиола има още 2 години от контракта си със Сити.

Испанският специалист работи в Манчестър Сити от 2016 година и успя два пъти да спечели титлата във Висшата лига с тима. Той сложи в клубната витрина и две Купи на лигата и една ФА Къп. Самият Гуардиола отрече да напуска "Етихад", но според слуховете угрозата тимът му да бъде наказан за нарушения на финансовия феърплей и да не играе в Шампионска лига го е накарал да размисли.

Ювентус остана без треньор след края на сезона, когато Масимилиано Алегри бе освободен. За 5 години в Торино той спечели 5 титли на Италия и 4 Купи на страната. Как наскоро Гуардиола коментира евентуалното си преминаване в Ювентус вижте в този материал.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ЦСКА

"Тайни от бг елита": Фаетон от ЦСКА крие "младежка грешка", която за малко да му провали кариерата

"Тайни от бг елита" е новата рубрика, с която екипът на SportLive.bg ще запознава своите читатели с любопитни...

Реклама
Най-четени новини

виж всички