Ювентус спря Реал към рекордна 11-а купа


Ювентус спря Реал към рекордна 11-а купа

3069 0

Ювентус ще играе финал в Шампионска лига след 1:1 при гостуването си на Реал (Мадрид). Италианците имаха аванс от 2:1 след първия мач в Торино и са на финал срещу Барселона.

Още в 22-ата минута беше свирена дузпа в полза на Реал за нарушение срещу Хамес и Роналдо беше точен от бялата точка.

В 58-ата минута Юве изравни. Голът отбеляза юношата на Реал Алваро Мората, за когото испанците скоро смятат да платят сериозна сума да си го върнат.

Двубоят беше под №150 за Икер Касияс в Шампионска лига (без да са включени мачове от предварителните кръгове). С това той изравнява Шави по най-много мачове в турнира.

ПЪРВО ПОЛУВРЕМЕ

Мачът започна с удар на Гарет Бейл с глава, но над вратата. Последва добра раздаване на топката в полето на Реал, но защитник чисти. Удар на Бензема минава високо над вратата.

В 11-ата минута Роналдо стреля от фаул и топката се озовава върху мрежата над вратата.
В 14-ата минута изстрел на Видал беше спасен от вратаря на Реал Икар Касияс.

Бензема създаде сериозна опасност. Французинът нахлу в наказателното поле, подаде, но там нямаше негов съотборник да засече топката.

В 20-ата минута Гарет Бейл пробва да изненада вратаря на гостите, но ударът му от разстояние беше спасен.

22-а минута и дузпа за Реал! Хамес беше побутнат от Киелини и се строполи в наказателното поле. Роналдо няма грешка от бялата точка - 1:0. Попадението е под номер 307 за Роналдо за Реал във всички състезания.

В 44-ата минута Хамес се опита да си изпроси втора дузпа, но съдията не само че не я я тсъди но и му вдигна жълт картон.

ВТОРО ПОЛУВРЕМЕ

Звездата на Реал Кристиано Роналдо смени демонстративно обувките си. Страхотна атака на гостите Мората подаде към Маркизио, който стреля от разстояние, топката обаче мина встрани от вратата.

Удар на Марсело в 53-ата минута минава покрай вратата на Юве. Грешка на Марсело в 55-ата минута, подаване на Видал към Мората, което обаче беше пресечено от вратаря на Реал, беше отсъдена и засада.

58-а минута и гол за Юве! Юношата не Реал Алваро Мората получи топката, след като Пол Погба се пребори за нея и простреля вратаря на гостите за 1:1.

Уникален пропуск на Гарет Бей, който получи топката фронтално срещу вратата. Тупалка на Хамес в 68-ата минута облиза гредата.

Маркизио можеше да реши всичко в 69-ата минута когато стреля към вратата на Реал, но Икер Касияс спаси. Пропуск на Гарет Бейл в 73-ата минута. Уелсецът засече центриране с глава, но ударът му мина над вратата.

Юве се защитава перфектно и не оставя никакви шансове на Реал, който е в безизходица. Минути делят италианците от 6-и финал за купата.

СЪСТАВИ

РЕАЛ МАДРИД: Касийяс, Карвахал, Варан, Рамос, Марсело, Иско, Кроос, Хамес, Бейл, Бензема, Роналдо

ЮВЕНТУС:
Буфон, Лихтщайнер, Бонучи, Киелини, Евра, Пирло, Погба, Маркизио, Видал, Мората, Тевес

ПРЕДИ МАЧА

Реал (Мадрид) е все още действащият европейски клубен  шампион, след като миналата година Роналдо и компания спечелиха така бленуваната от феновете десета купа. За  да получат шанс да я защитят обаче испанците трябва за  заличат пасива от един гол, с който се прибраха от Торино. Миналата седмица Юве победи с 2:1.

"Старата госпожа" е с 9 победи срещу 8 в полза на "белия балет", но нито една загуба не е по-тежка от тази в Торино преди 12 години.

Тогава, след 2:1 в първия мач в Мадрид, Реал (с Роналдо, Фиго, Зидан, Раул и куп други звезди) допуска шокиращо парежение с 1:3 в Италия и се прощава с идеята си да стане първия отбор, защитил титлата си в турнира. Сега основните разлики са две - Реал успя да спечели прословутата "Десета", а реваншът (след 2:1 в Торино) е на "Сантяго Бернабеу".

В Ювентус единственият проблем е свързан със състоянието на Пол Погба, но той е напълно възстановен и дори вкара гол на Каляри през уикенда. Така той почти сигурно ще излезе титуляр на "Бернабеу".

Лука Модрич продължава да е аут от сметките на Карло Анчелоти, което ще го принуди да излезе с по-офанзвина тактика в предстоящия двубой. Карим Бензема е напълно възстановен, но не се знае дали ще почне титуляр, или отново шанс ще получи Хавиер Ернандес - Чичарито.

Днешният двубой ще е под №150 за Икер Касияс в Шампионска лига (без да са включени мачове от предварителните кръгове). С това той изравнява Шави по най-много мачове в турнира.

Кристиано Роналдо има 6 гола в последните си 6 мача срещу италиански отбори.

Реал (Мадрид) е отпаднал в елиминационната фаза в Шампионска лига в последните три случая, в които се изправя срещу италиански отбори.

В 2 от 3 случая Ювентус стига финала в лигата, когато среща испански отбори в полуфиналите.

53% от отборите, които губят с 2:1 първия мач, достигат финал в турнира. Ювентус обаче на два пъти се класира напред след победи с 2:1.

3 от последните 4 гола, които Ювентус допусна в Шампионска лига, бяха отбелязани с глава.

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от ТЕНИС

Турнирът, от който Григор Димитров изкара пари за цял живот: Къде и кога взе милиони с 5 мача?

Тенисът може да бъде доста суров спорт към състезателите, които са ранкирани по-ниско. Много разходи и нетолкова...

Реклама
Най-четени новини

виж всички