Ювентус ще изхвърчи от Серия А за новия сезон?


Ювентус ще изхвърчи от Серия А за новия сезон?
Снимка: Getty Images/Guliver

2958 0

Напълно не е изключена хипотезата Серия А да не стартира с Ювентус през новия шампионат. За това потвърди лично шефът на италианската футболна централа - Габриеле Гравина.

Индикациите за това нещо са налице, след като "бианконерите" продължават да не отстъпват и не напускат новосформираната Европейска Суперлига.

„Правилата са ясни. Ако Ювентус е все още част от Суперлигата, когато дойде време за регистрацията за новия шампионат, то отборът няма да бъде допуснат да играе в Серия А”, коментира Гравина пред радио Kiss Kiss Napoli.

По-рано през годината 12 от най-популярните клубове в Европа решиха да си сфомират самосиндикално европейски турнир, което засили много напрежението сред футболните тимове и хора, които не са част от тази надпревара.

Часове след анонса за Суперлигата пък шестте клуба, поканени от Висшата лига на Англия се оттеглиха, след което същото сториха италианските Милан и Интер. Към този момент Барселона, Реал Мадрид и Ювентус продължават да бъдат в турнира, който не са напуснали. A какви са мислите на Пирло след загубата от Милан, вижте в този материал.

 

 

Етикети:
Sportlive.bg

ТОЧНО ПОПАДЕНИЕ


виж всички

Още по темата


Timeout


виж всички
Избрано от Левски

Рекордният трансфер на Левски и Сираков: Искаха 20 млн., а Гонзо стана историческа издънка

През този зимен трансферен прозорец Левски се раздели с двама от титулярите в нападението си - бразилците Роналдо...

Реклама
Най-четени новини

виж всички